23948sdkhjf

Peab bygger ny skole med plass til 312 elever i Ørsta

I en totalentreprise skal Peab skal bygge skole på tre etasjer fordelt på 4.400 kvadratmeter bruttoareal for Ørsta kommune.

NYTT SKOLEBYGG: Skolen bygges for 5., 6. og 7. klassetrinn og får plass til 312 elever og 43 ansatte. Den skal stå klar sommeren 2024. 

Det nye skolebygget skal oppføres i tilknytning til eksisterende Velle skule i Ørsta sentrum, i et område med flere skoler, barnehage, idrettsanlegg og kulturhus.

Det skriver Peab på sin nettside.

– Peab K. Nordang har hatt flere totalentrepriser for Ørsta kommune tidligere, senest Sæbø skule og barnehage som åpnet i oktober i år, sier prosjekt-/byggeleder Frank Flusund i Ørsta kommune.

På grunn av plassmangel har Velle skule i dag en provisorisk løsning for 5. – 7. klassetrinn, som har deler av undervisningen i leide lokaler i sentrum.

Også elevene på 5. – 7. trinn på Vikemarka skule skal overføres til den nye sentrumsskolen når den tas i bruk. Vikemarka skule, ca. 1,5 km fra sentrum, kan ikke utvides på grunn av skredfare.

Det nye skolebygget får eget område og egen inngang for hvert av de tre klassetrinnene, og det blir plass til 104 elever på hvert trinn.

Skolen skal i stor grad bygges av Peabs egne fagarbeidere i betong- og tømrerfaget, og flere lærlinger skal tas inn.

Skolen bygges med passivhusstandard, den blir knyttet til fjernvarmeanlegg og får vannbåren oppvarming. En rekke miljøtiltak skal inngå i byggeprosjektet. Blant annet skal det brukes materialer som kan gjenvinnes eller nedbrytes.

Den nye sentrumsskolen i Ørsta

Ny skole for 5. – 7. trinn i tilknytning til eksisterende Velle skule. Navnet på skolen blir bestemt senere.
Omfang: 4 400 kvadratmeter bruttoareal fordelt på tre etasjer mot Anders Hovden gata og to etasjer mot E39
Kontraktssum: 117 millioner kroner eks. mva.
Kontraktsform: Totalentreprise
Materialer: Lyse fasadeplater, lyst treverk, omramming av inngangspartier og enkelte vinduer i grønt
Arkitekt: Sporstøl Arkitekter
Start på anleggsarbeidet: Februar 2023
Ferdigstillelse: Sommeren 2024

Opphav og kilder: Peab

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078