23948sdkhjf

Tore fra Fåvang: - Jeg ville ikke valgt annerledes i dag

MENNESKENE PÅ VEIEN
“Guttedrømmen var oppnådd

  • Sjåfør: Tore Teigen Slåsletten
  • Bosted: Fåvang
  • Kjører: I all hovedsak sør for Saltfjellet og litt på kryss og tvers av landet. Bruker også noe tid på kontor og noe på verkstedet, som bileier og befrakter så blir det dessverre ikke tid til å kjøre full stilling da det også er mye annet som må ordnes.
  • Bil: Tore avløser sine ansatte, så det varierer litt hva han kjører. De holder seg til Scania, og favoritten er nok å ta en tur med Scania 164 580 Royalen Tore totalrenoverte i fjor.
  • Transporterer: Trelast, skifer, betongvarer, plastrør, landbruksredskap, grus og noe stykkgods.
  • Tore har kjørt lastebil siden oktober 2011, og jobber i eget firma Slåsletten Transport AS.
  • Instagram: @tslasletten

"Jeg har vokst opp i lastebilyrket, og var to uker gammel da jeg var med første turen. Jeg har vært med pappa og bestefar så fort muligheten var der, i ferier og på fridager. Det at mange i familien jobbet i bransjen gjorde jo sitt til at man havnet i dette yrket. Man kan ha lange og krevende dager, men jeg ville nok ikke valgt annerledes om jeg skulle tatt valget på nytt i dag. Den friheten man har, og den følelsen når man får på ei skikkelig god låt på popanlegget og bare kjører inn i solnedgangen, den gjør virkelig opp for alle dagene da man sliter og skulle ønske man jobbet med noe annet. Nå eier jeg selv familiebedriften jeg har vokst opp med.

Jeg hadde oppkjøring på Hamar på CE og fikk overta fullastet vogntog for å reise til Stockholm alene. Jeg kosa meg skikkelig på tur, og guttedrømmen var oppnådd. Det har jo også vært noen turer som sitter godt i minnet, der det har vært både bratt og glatt. Men det har alltid gått bra.

Det som kanskje sitter best i minnet og som jeg virkelig håper jeg slipper å oppleve igjen, var når det eksploderte et framhjul for meg på E136 over Lesja. Da var jeg virkelig bare passasjer i egen bil ett øyeblikk, men det gikk bra det også.

Det viktigste for meg i hverdagen er å ha skikkelig utstyr som gjør arbeidsdagen enkel og at man møter blide og trivelige kunder rundt om.

Jeg har ingen spesiell favorittstrekning egentlig. Alt har sin sjarm enten man snirkler seg ut igjennom en fjord i Sogn, er på en fjelltopp med kranbilen i Gudbrandsdalen eller har fått plattan i mattan mot Stockholm.

Det har lett for å gå i lastebil også på fritiden. Vi er en vennegjeng som reiser på lastebiltreff og countryfestivaler på sommeren. Da har vi det hyggelig sammen."

Opphav og kilder: Tungt.no

KLIKK for alle artikler i Menneskene på veien.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.157