23948sdkhjf

Bedre byggeplasser: Vedal prosjekt førte til at 15 tonn plast ble resirkulert

Vinneren av årets Plast-cup ble Vedal prosjekt og Clemenskvartalet i Bjørvika for andre år på rad med 15 tonn plast og 100 prosent utsorteringsgrad.

PLASTEMBALLASJE PÅ BYGGEPLASSER: Vedal prosjekt og Clemenskvartalet i Bjørvika vinner Plast-cup for andre gang på rad. Konkurransen arrangeres av Plastretur og Norsk Gjenvinning, og vinneren er den som er best på håndtering av plastemballasje på byggeplasser i Norge. 

Siden prosjektstart i april 2021 har Vedal blant annet fraktet bort totalt 15 tonn plast, som har gått til materialgjenvinning.
 
– Vedal har oppnådd hundre prosent utsorteringsgrad og har laget innovative løsninger både for sortering inne og ute, sier Are Magnus Adolfsen, prosjektleder næringsliv i Plastretur.
 
Clemenskvartalet utvikles av Oslo S Utvikling og Hav Eiendom, og ligger i Bjørvika, rett ved Middelalderparken og nær Oslofjorden. Prosjektet består av 267 leiligheter, samt servering og handel i førsteetasjene. Clemenskvartalet har blitt kjent som bygget som bringer fargene til Bjørvika, og i 2023 skal alt være ferdig.
 
– Prosjektet har brukt komprimerende utstyr på flere materialer for å minimere transport og sikre at avfallet holder seg rent og tørt. Dette er svært viktig for å bevare verdien av det som skal gjenvinnes. I tillegg stiller Vedal krav til underleverandører om sortering og avfallsminimering på byggeplass. Ved å kontraktsfeste dette løfter de arbeidet sitt et hakk opp, sier Charlotte Koritzinsky Luisa, leder bygg og anlegg i Norsk Gjenvinning.
 
– Som en stor aktør i bransjen har vi et betydelig ansvar for å ta tak i miljøutfordringene, og vi håper at mange kan bli inspirert av de resultatene vi har fått til, sier Kristian Haug, prosjektleder i Vedal prosjekt.

– Konteinere og komprimatorer har fast plassering og visualiseres i riggplanen. I tillegg er de skiltet med symboler og bilder slik at det er forståelig for alle nasjonaliteter. En annen viktig faktor for å få til dette har vært å ha dedikerte personer som har hatt et spesielt ansvar for renovasjonen på byggeplassen, og sørget for at alle tiltak har blitt fulgt godt opp, sier Haug.

Opphav og kilder: Pressemelding fra Plastretur

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11