23948sdkhjf

Bedre byggeplasser: Vedal prosjekt førte til at 15 tonn plast ble resirkulert

Vinneren av årets Plast-cup ble Vedal prosjekt og Clemenskvartalet i Bjørvika for andre år på rad med 15 tonn plast og 100 prosent utsorteringsgrad.

PLASTEMBALLASJE PÅ BYGGEPLASSER: Vedal prosjekt og Clemenskvartalet i Bjørvika vinner Plast-cup for andre gang på rad. Konkurransen arrangeres av Plastretur og Norsk Gjenvinning, og vinneren er den som er best på håndtering av plastemballasje på byggeplasser i Norge. 

Siden prosjektstart i april 2021 har Vedal blant annet fraktet bort totalt 15 tonn plast, som har gått til materialgjenvinning.
 
– Vedal har oppnådd hundre prosent utsorteringsgrad og har laget innovative løsninger både for sortering inne og ute, sier Are Magnus Adolfsen, prosjektleder næringsliv i Plastretur.
 
Clemenskvartalet utvikles av Oslo S Utvikling og Hav Eiendom, og ligger i Bjørvika, rett ved Middelalderparken og nær Oslofjorden. Prosjektet består av 267 leiligheter, samt servering og handel i førsteetasjene. Clemenskvartalet har blitt kjent som bygget som bringer fargene til Bjørvika, og i 2023 skal alt være ferdig.
 
– Prosjektet har brukt komprimerende utstyr på flere materialer for å minimere transport og sikre at avfallet holder seg rent og tørt. Dette er svært viktig for å bevare verdien av det som skal gjenvinnes. I tillegg stiller Vedal krav til underleverandører om sortering og avfallsminimering på byggeplass. Ved å kontraktsfeste dette løfter de arbeidet sitt et hakk opp, sier Charlotte Koritzinsky Luisa, leder bygg og anlegg i Norsk Gjenvinning.
 
– Som en stor aktør i bransjen har vi et betydelig ansvar for å ta tak i miljøutfordringene, og vi håper at mange kan bli inspirert av de resultatene vi har fått til, sier Kristian Haug, prosjektleder i Vedal prosjekt.

– Konteinere og komprimatorer har fast plassering og visualiseres i riggplanen. I tillegg er de skiltet med symboler og bilder slik at det er forståelig for alle nasjonaliteter. En annen viktig faktor for å få til dette har vært å ha dedikerte personer som har hatt et spesielt ansvar for renovasjonen på byggeplassen, og sørget for at alle tiltak har blitt fulgt godt opp, sier Haug.

Opphav og kilder: Pressemelding fra Plastretur

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
STILLINGSARENA
Gå til stillingsoversikten
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Ny Scania R540 til Raastad Kran & Transport: - Dette er en godt utprøvd og drivstoffgjerrig motor
Oslos veitrøbbel: Hver fjerde meter vei i Oslo er i for dårlig stand
Denne Alpha-maskinen skal drifte veier i Nord-Trøndelag
Lastebilberging i Gudbrandsdalen - slik det IKKE skal gjøres
INNLEGG: - Norge ligger langt bak i det digitale skiftet i byggebransjen
Hvordan går det med planene om tidobling av omsetning for Cautus Geo?
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.125