23948sdkhjf

Ford nyttekjøretøy: Mest solgt i Europa - men ikke i Norge

For 8. året på rad ble Ford det klart mest solgte nyttekjøretøymerket i Europa i 2022.

TUNGT SALG: Fjerde mest solgte i Norge, mest solgt i Europa, og Ford Transit Custom ble den mest solgte ett tonns varebilen i Europa i 2022.

Ford er naturligvis fornøyd med å toppe listene i Europa.

– Det å sette en ny rekord med hele åtte år som den europeiske markedslederen på nyttekjøretøy - viser hvor mye våre bedriftskunder stoler på Fords varebiler og pickuper i deres daglige drift, sier general manager i Ford Pro i Europa, Hans Schep.

I Norge er det derimot Toyota som topper listen blant varebilene i 2022, fulgt av Volkswagen, Mercedes-Benz og Ford. Volkswagen hadde da vært på topp 17 år på rad.

Rekordstor kontraktsinngang også i Norge i 2022

Den viktigste enkeltmodellen til Ford i 2022 var Ford Transit Custom. Den ble igjen den mest solgte 1-tonns varebilen i Europa. Ford Pro annonserte i fjor en helt ny arvtaker til bestselgeren, den helelektriske E-Transit Custom. Denne har siden lanseringen vært salgsledende i sitt segment.

Ford har også i Norge vært blant de klart mest solgte nyttekjøretøymerkene de siste årene. I 2022 ble de det fjerde største merket.

– Vi har hatt lange ledetider i 2022, og om vi hadde vi fått alle nyttekjøretøyene som vi faktisk skrev kontrakter på i fjor, ville vi slått alle våre tidligere rekorder med god margin. Vi har svært mange nyttekjøretøy som skal leveres ut i 2023, spesielt det første halvåret. For modeller som E-Transit er vi allerede ledende i segmentet, men også her har svært mange skrevet kontrakt, og venter på bilen. Nå går heldigvis denne produksjonen for fullt uten problemer. Det vil bli godt synlig på registreringsstatistikken fremover, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Opphav: Ford Motor Company

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
STILLINGSARENA
Gå til stillingsoversikten
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Tor-Eivind Kverneland i 2020: Tømmer og flis – helt på grensen
Stor driftskontrakt på anbud: Hvem vil ha Sunnmøre og Indre Romsdal fra september 2023?
DAF CF 340 i test i TransportMagasinet "Etter noen mil"
E6 i Badderen får ny bru - en midlertidig sådan
Dansk transportbransje ber om to milliarder kroner til elektriske lastebiler
Volvo CE: Tara under testing
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
Building Supply NO
PlastForum NO

Send til en kollega

0.127