23948sdkhjf

Ford nyttekjøretøy: Mest solgt i Europa - men ikke i Norge

For 8. året på rad ble Ford det klart mest solgte nyttekjøretøymerket i Europa i 2022.

TUNGT SALG: Fjerde mest solgte i Norge, mest solgt i Europa, og Ford Transit Custom ble den mest solgte ett tonns varebilen i Europa i 2022.

Ford er naturligvis fornøyd med å toppe listene i Europa.

– Det å sette en ny rekord med hele åtte år som den europeiske markedslederen på nyttekjøretøy - viser hvor mye våre bedriftskunder stoler på Fords varebiler og pickuper i deres daglige drift, sier general manager i Ford Pro i Europa, Hans Schep.

I Norge er det derimot Toyota som topper listen blant varebilene i 2022, fulgt av Volkswagen, Mercedes-Benz og Ford. Volkswagen hadde da vært på topp 17 år på rad.

Rekordstor kontraktsinngang også i Norge i 2022

Den viktigste enkeltmodellen til Ford i 2022 var Ford Transit Custom. Den ble igjen den mest solgte 1-tonns varebilen i Europa. Ford Pro annonserte i fjor en helt ny arvtaker til bestselgeren, den helelektriske E-Transit Custom. Denne har siden lanseringen vært salgsledende i sitt segment.

Ford har også i Norge vært blant de klart mest solgte nyttekjøretøymerkene de siste årene. I 2022 ble de det fjerde største merket.

– Vi har hatt lange ledetider i 2022, og om vi hadde vi fått alle nyttekjøretøyene som vi faktisk skrev kontrakter på i fjor, ville vi slått alle våre tidligere rekorder med god margin. Vi har svært mange nyttekjøretøy som skal leveres ut i 2023, spesielt det første halvåret. For modeller som E-Transit er vi allerede ledende i segmentet, men også her har svært mange skrevet kontrakt, og venter på bilen. Nå går heldigvis denne produksjonen for fullt uten problemer. Det vil bli godt synlig på registreringsstatistikken fremover, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Opphav og kilder: Ford Motor Company

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125