23948sdkhjf

SiO kjøper eiendommer og bygger 210 nye studentboliger

SiO utvider studentboligsatsningen og kjøper eiendommer i Lillestrøm.

SATSER PÅ STUDENTBOLIGER: Studentsamskipnaden SiO fortsetter satsningen i Lillestrøm og kjøper eiendommene Nittedalsgata 8 AS og Storgata 14 B AS. I fjor åpnet Lillestrøm Studentby med 300 studentboliger. Nå kan Lillestrøm få ytterligere 210 nye studentboliger midt i sentrum.

- Vi håper å kunne bygge 210 nye studentboliger her, og ønsker med dette å bidra til å gjøre Lillestrøm til en enda bedre studentby, sier Stine Johannessen, styreleder i SiO.

Eiendommene ligger midt i Lillestrøm og nær Lillestrøm Studentby, som åpnet i oktober 2022.

- Nærheten til forsknings- og innovasjonsmiljøet på Kjeller, samt OsloMets kommende etablering av campus i Lillestrøm er med på å gjøre beliggenheten spennende, sier Andreas Eskelund, administrerende direktør i SiO.

Reguleringsprosess

Eiendommene er organisert gjennom to eiendomsselskaper, Eiendom Nittedalsgata 8 AS Lillestrøm og Storgata 14 B AS, som selges til SiO av henholdsvis Romer Næringseiendom AS og Park IT AS, et selskap i Opsahl Gruppen. Eiendommene utgjør til sammen 2,1 mål. Det er i dag to eldre bygg med nærings- og boligarealer på tomtearealene, i tillegg til om lag femti parkeringsplasser.

- Vi håper å starte dialogen med Lillestrøm kommune om reguleringen så snart som mulig. Det endelige antallet studentboliger vil avhenge av reguleringen, sier Birte Almeland, eiendomsdirektør i SiO.

Arkitekt for reguleringsprosessen er valgt

- Vi har valgt HRTB som arkitekter for prosjektet. SiO er meget fornøyd med samarbeidet og resultatet av det arkitektene i HRTB utarbeidet for studentboligene i Lillestrøm Studentby, som åpnet i fjor, legger Almeland til.

Opphav og kilder: Pressemelding fra SiO

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.14