23948sdkhjf

Nordic Infrastructure Group kjøper Team 1435 for 27,5 millioner kroner

Nordic Infrastructure Group har inngått avtale om å kjøpe 100 prosent av aksjene i Team 1435 AS, som verdsettes til 27,5 millioner kroner i transaksjonen.

KJØPER JERNBANEENTREPRENØR: Nordic Infrastructure Group, som er et 100 prosent eiet datterselskap av noterte Inin Group, har inngått intensjon om kjøp av den norske jernbaneentreprenøren Team 1435. 

Oppkjøpet medfører en betydelig styrkning av konsernets totalkapasitet og kompetanse innen jernbane. 

En halv milliard i omsetning

Nordic Infrastructure Group vil etter oppkjøpet ha totalt 110 ansatte, selskapet opplever betydelig etterspørsel og sterk vekst, og forventer å nå en omsetning på i underkant av 500 millioner kroner i 2023.

Team 1435 er en jernbaneentreprenør som spesialiserer seg på overbygning og underbygning på jernbanen, samt jernbanesikkerhet.

Selskapet leverer entreprenørtjenester, prosjekt- og byggeledelse, logistikk og vakttjenester samt fagrelaterte tjenester til bransjen. Navnet «1435» henspiller på normal sporvidde på europeiske jernbaner. 

Team 1435 har hovedkontor på Lismarka i Ringsaker kommune og leverer tjenester over hele Norge. 

Ikke første gang noen vil kjøpe opp Team 1435

– De siste årene har vi mottatt flere ulike henvendelser fra større selskaper som ønsker å kjøpe Team 1435. Vi har imidlertid ikke akseptert disse tilbudene på grunn av faren for å miste vår egen identitet, sier Geir Fauskrud, styreleder og en av de største aksjonærene i Team 1435.

- Vi har sterk tro på verdiene, ekspertisen og strukturen som Nordic Infrastructure Group representerer, som er hovedårsaken til hvorfor vi ønsker å gå i kompaniskap med dem, sier Fauskrud.

Team 1435 kommer til å fortsette som egen merkevare og selskap som del av Nordic Infrastructure Group. 

Transaksjon på 27,5 millioner kroner

Nordic Infrastructure Group og Team 1435 har blitt enige om hovedvilkårene til en avtale hvor Nordic Infrastructure Group kjøper 100 prosent av aksjene i Team 1435, som verdsettes til 27,5 millioner kroner i transaksjonen.

– Gjennom å kombinere krefter og kompetanse med Nordic Infrastructure Group vil vi sammen kunne påta oss enda større prosjekter enn vi har vært i stand til å gjøre tidligere. Vi har planer om betydelig vekst fremover, vi ser således på ytterligere oppkjøp som kan styrke oss i Norden sier Gjermund Sogn, administrerende direktør i Nordic Infrastructure Group.

Selskapene forventer å signere endelig aksjekjøpsavtale i februar 2023. 

– Med Team 1435 som del av Nordic Infrastructure Group vil vi øke selskapenes totalkapasitet og utvide spesialistkompetansen deres betydelig innen bygg og vedlikehold av jernbaneinfrastruktur, dette er og viktig for rekruttering, sier Øivind Horpestad, konsernsjef i Inin Group.

Inin Group er en industriell eier som investerer i selskapet innen infrastruktur og industrielle tjenestenisjer i Norden.

I september i fjor gjennomførte Inin Group oppkjøpet av Nordic Infrastructure Group AS, en jernbanefokusert byggentreprenør og tjenesteleverandør. Gjennom sine datterselskaper leverer Nordic Infrastructure Group entreprenørtjenester samt verktøy og utstyr til jernbane- og sporveisbransjen; opplæringstjenester; ledelse- og konsulenttjenester til vei-, bane-, bygg- og anleggssektorene; og overnattingstjenester til byggebransjen. 

Opphav og kilder: Pressemelding fra Nordic Infrastructure Group

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.081