23948sdkhjf

Stor interesse for leverandørkonferansen til Stadt skipstunnel

Kommende totalentreprise: Kystverket arbeider med konkurransegrunnlaget for byggingen av Stadt skipstunnel.

LEVERANDØRKONFERANSE: Rundt 60 entreprenører og leverandører har meldt seg på Kystverkets leverandørkonferanse for Stadt skipstunnel, som arrangeres på Gardermoen 31. januar.

- Vi er nærmere 60 påmeldte entreprenører og leverandører nå. Mange av dem stiller med flere representanter, så det blir godt oppmøte, sier Sveinung Nedregotten i Kystverket til Building Supply.

Kystverket arbeider med konkurransegrunnlaget for byggingen av Stadt skipstunnel. Arbeidet er planlagt utlyst som én stor totalentreprise med fast pris, anskaffet etter konkurranse med forhandling. Forventet tidspunkt for utlysning av arbeidet er etter sommeren 2023.

For at konkurransegrunnlaget skal bli best mulig og for å forberede entreprenørmarkedet på den kommende konkurransen, har Kystverket invitert til en leverandørkonferanse på Radisson Blue airport Hotel på Gardermoen tirsdag 31. januar. 

Rundt 60 entreprenører og leverandører påmeldt

Et par dager før påmeldingsfristen hadde rundt 60 entreprenører og leverandører meldt seg på konferansen. Det er prosjektleder for Stad skipstunnel i Kystverket Terje Skjeppestad fornøyd med.

– Dette viser at det er stor interesse for å kunne være med å bygge verdens første skipstunnel, sier Skjeppestad.

Hvem er påmeldt?

- Vi ser at flere av de store entreprenørene både fra Norge og utlandet kommer. Dette er entreprenører som kan ta på seg hele oppdraget med å bygge Stad skipstunnel. I tillegg er det påmeldt en del mer spesialiserte underleverandører, som trolig jakter deloppdrag i totalentreprisen. Det er en god miks, sier Skjeppestad som ikke vil røpe hvilke entreprenører som er påmeldt.

– Det får vi komme tilbake til i etterkant av konferansen, sier Skjeppestad.

Tilgang til konkurransedokumenter

Til deltagerne på leverandørkonferansen har Kystverket tilgjengeliggjort utkast av deler av konkurransegrunnlaget for totalentreprisen. Formålet er å sikre at konkurransedokumentene treffer markedet på best mulig måte før de sendes ut på anbud. Etter planen skal det skje etter sommeren 2023.

– Dette er på en måte høringsversjoner av det som blir det endelige konkurransegrunnlaget. Hensikten er å gi markedet et godt grunnlag for konstruktiv dialog på leverandørkonferansen, sier Terje Skjeppestad.

Samtidig har Kystverket sendt leverandørene en knippe spesifikke spørsmål som man ønsker svar på – om konkurransedokumentene, kvalifikasjonskrav, tildelingskriterier med mer.

Opphav og kilder: Kystverket, Building Supply

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078