23948sdkhjf

Landmark Maskin AS: Ble årets lærebedrift

Av åtte verdige finalister er det kun én som kan bli årets lærebedrift, da kan det jo hjelpe med 25 års erfaring med lærlinger.

Årets lærebedrift 2022 ble Landmark maskin som har 25 års erfaring med lærlinger:

Men før vinneren ble avslørt presenterte statssekretær i Kunnskapsdepartementet, Sindre Lysø, de åtte kandidatene til årets lærebedrift som var Brødrene Ødegård Maskindrift AS, Båsum Boring AS, Heldal Entreprenør AS, Horten Kommune kommunalteknisk drift, Landmark Maskin AS, Nesbø Skog AS, Søbstad AS og Thore Magnussen & Sønn AS.

-Et stort og viktig klasserom i tillegg til selve skolene er alle lærebedriftene rundt i landet. De bidrar til viktige og verdifulle fagarbeidere, poengterer Lysø.

Det er viktig for Norge trenger mange nye fagarbeidere i årene som kommer. Dyktige og engasjerte lærebedrifter er en grunnleggende forutsetning for suksess. Det er denne gjengen gode eksempler på.

Årets lærebedrift

En av de nominerte skiller seg og oppfyller alle kriteriene som ligger til grunn for denne prisen. Bedriften ser på lærlingen som en viktig ressurs, det er ikke noe «oss og dem». Vinneren årets lærebedrift 2022 er Landmark Maskin AS fra Bømlo Sunnhordaland. De har 25 års erfaring med å ta inn lærlinger.

Trygve Landmark, daglig leder i Landmark Maskin, takket og mottok prisen fra statssekretæren.

Noe av det viktigste vi gjør

- Formålet med prisen er å hedre lærebedriftene, noe av det aller viktigste vår bransje gjør for å sørge for at vi er en bransje for fremtiden, er at bedriftene tar inn et stort antall lærlinger, forklarte Julie Brotkorb, administrerende direktør i MEF.

Årets lærebedrift blir kåret av opplæringskontorene og norsk arbeidsmannsforbund i LO, og har vært ledet av Tone Gulliksen i MEF.

- VI er intet mindre enn Norges-mestre til å ta inn lærlinger og for hvert år stiger antallet lærlinger, forklarer Brotkorb.

Nå ligger tallet på 2219, mot 2079 i fjor. Det kunne vært flere om det var nok skoleplasser, poengterer hun og forklarer at det er flere som vil inn i anleggssektoren.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094