23948sdkhjf

DAF XD og XF Electric: Starter serieproduksjon til våren i ny fabrikk

NY FABRIKK: DAF utvider sine produksjonsanlegg med en ny fabrikk for montering av elektriske lastebiler. Der skal produksjonen av den nye generasjonen DAF XD og XF Electric starte denne våren.

Den splitter nye monteringsfabrikken ligger på DAF Trucks-området i Eindhoven, og det tok 18 måneder å fullføre byggingen. De første DAF XD og XF Electric-lastebilene vil rulle av monteringslinjen våren 2023. DAF forventer at produksjonen vil stige til flere tusen kjøretøy årlig de neste årene, i tråd med den økende etterspørselen av helelektriske lastebiler.

4x2 og 6x2 trekkvogner og lastebiler

Grunnlaget for hver nye generasjon av elektriske DAF-lastebiler er en såkalt glider, et chassis uten drivlinje, men med førerhus. Glideren produseres på DAFs hovedproduksjonslinje for lastebiler. 4x2- og 6x2-trekkvogner og lastebiler kompletteres deretter til XD og XF Electric-lastebiler i en åttetrinns prosess på produksjonslinjen for montering av elektriske lastebiler.

To monteringslinjer

Den nye fabrikken har to monteringslinjer. Batteripakkene monteres på undermonteringslinjen, mens alle høyspenningskomponenter, deriblant batterier og drivlinje, monteres på chassiset på hovedmonteringslinjen. Deretter utføres det kontroller ved de siste stasjonene for å sikre at lastebilen fungerer som den skal.  

DAF XD og XF Electric

DAF XD og XF Electric ble lansert på IAA-messen i Hannover i september 2022. De helelektriske PACCAR-drivlinjene gir en effekt på mellom 170 og 350 kW (210 til 480 hk).

DAF tilbyr også et utvalg av batteripakker ved hjelp av en modulbasert tilnærming. Den minste pakken har to «rekker», som til sammen har en kapasitet på 210 kWh og gir en rekkevidde på opptil 200 kilometer.

Den største har fem «rekker» med en kapasitet på 525 kWh og kan oppnå en rekkevidde på over 500 kilometer. De elektriske lastebilene er fullt utstyrt for hurtiglading, og selv den største batteripakken kan lades fra 0 til 80 prosent på litt over 45 minutter.

Opphav og kilder: DAF Trucks N.V.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11