23948sdkhjf

XL-Bygg i Ski nedbemanner - kutter ti årsverk

Økonomisk usikkerhet gjør at folk flytter mindre som igjen gir mindre oppussing. Det slår negativt ut for byggevarehandelen.

TRE OPPSIGELSER: XL-Bygg sin avdeling i Ski har kuttet ti årsverk, som også har inkludert tre oppsigelser. 

– Vi har fått til å flytte ansatte internt, og vi har justert åpningstidene. Rett og slett prøvd å finne de smarte løsningene for å holde nedbemanningen på et minimum, sier XL-Bygg-sjef, Atle Bakke til Østlandets blad.

– Som en følge av de usikre økonomiske tidene flytter folk mindre, det gir mindre oppussing. Kort sagt: Det er en kjedereaksjon som påvirker oss negativt. Situasjonen vi nå opplever treffer oss i XL-Bygg Ski litt ekstra hardt, sier Bakke til Østlandets blad. 

– I 2023 ser vi at markedet som sådan bli mindre. Da var vi nødt til å gjøre noe. Rett og slett rigge oss for fremtiden, forklarer Bakke til Østlandets blad. 

Atle Bakke er ikke lenger er daglig leder i XL-Bygg Ski. Han var tidligere både XL-Bygg-sjef i Ski og regiondirektør i Mestergruppen. Nå er han kun regiondirektør for region øst i Mestergruppen.

– Det skjedde noe på høsten, ingen tvil om det. Det ble en slags bråstopp. I tillegg hadde vi to helt forrykende år bak oss under koronaen, og var på mange måter fortsatt organisert deretter. Med utsiktene 2023 ga oss, måtte vi ta grep, sier Bakke til Østlandets blad.

XL-Bygg Ski er nå 66 ansatte.

Opphav og kilder: Østlandets blad. Building Supply.

KLIKK for alle artikler i Konkurser og nedbemanning.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.103