23948sdkhjf

Ny Scania til Hans Ivar Slåttøy Transport: - En R540 passer best til denne kjøringen

TUNG NYBIL: Sømna-bedriften Hans Ivar Slåttøy Transport AS skriver på sin nettside at de har 80 år med melkekjøring bak seg. Nå er flåten utvidet med en helt ny tankbil.

Bedriften driver i all hovedsak med inntransport av melk fra gård og mysetransport. Distriktet strekker seg fra fylkesgrense Nord-Trøndelag og opp til under Saltfjellet i Nordland. Firmaet har 30 tungbiler, 63 ansatte hvor 46 er sjåfører.

Den nye bilen ble bestilt for rundt et år siden. Valget ble Scania fordi det var enklere å flytte tanken over fra den gamle bilen som nå ble byttet ut. Det var også et ønske fra sjåføren.

- Hva er grunnen til at dere valgte en R540?

- Det er den type bil som erfaringsmessig passer best til den kjøringen den er på, sier daglig leder Hans Ivar Slåttøy.

Bilen skal gå med henger i området Sandnessjøen, Helgeland, og har to sjåfører som i all hovedsak benytter den. I flåten har Slåttøy rundt 30 biler, men halvparten går i Sømna Transport som er et datterselskap av Hans Ivar Slåttøy Transport. Dette er hovedsakelig Scania, og bruksområde er tank og thermo.

- Det er kostnadsøkninger på diesel, strøm, lønninger, biler med tilbehør som dekk og annet – hvordan møter dere leverandørers prisøkninger?

- Vi forhandler med oppdragsgivere med begrunnelse i ekstraordinær økning i innsatsfaktorer, sier Slåttøy.

- Hvordan var den økonomiske utviklingen til bedriften i 2022?

- Det er som kjent økonomisk utfordrende å drive i transport, men vi ser en forsiktig bedring i 2022, sier Slåttøy.

Opphav og kilder: Tungt.no

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.453