23948sdkhjf

Lars fra Lillehammer: - Jeg storkoser meg bak rattet i bilen og spakene på krana

MENNESKENE PÅ VEIEN
“Sommerfugler i magen, spent og litt nervøs”

  • Sjåfør: Lars Støp
  • Bosted: Lillehammer
  • Kjører: I hovedsak i mjøsdistriktet/Innlandet, men noen lengre turer i Norge og Sverige.
  • Bil: Scania R 650 2020-modell med en Fassi 1650 kran.
  • Transporterer: I hovedsak reiser Lars rundt og kraner/monterer, men han har også noen faste kunder som han reiser rundt med som må ha med montasje av utstyr og betongelementer. Containere, båter, anneks og diverse ting som ikke kan bæres for hånd.
  • Lars har kjørt lastebil i åtte år, og jobber i dag for Kim Johannesen AS Kran & Transport på Lillehammer.
  • Instagram: @stoplars

"Valget om å bli yrkessjåfør var litt tilfeldig. Før jeg ble sjåfør jobbet jeg ti år som rørlegger.

Men jeg er oppvokst med en far som har kjørt langtransport siden før jeg ble født, så jeg har vel på en måte dette yrket i blodet. Jeg hadde som guttunge mange timer sammen med han i lastebilen.

Men jeg valgte ikke lastebilyrket før i 2014, da min svoger Kim Johannesen ba meg dra til Oslo for å ta tungbillappen. Han skulle spandere den på meg. Han driver Lillehammer-bedriften Kim Johannesen AS Kran & Transport, og sa at så fort lappen var i boks så skulle jeg få jobbe for han. Slik ble det, og det er et valg jeg aldri har angret på.

Jeg husker fortsatt den følelsen da jeg med et rykende ferskt førerkort ble hentet på trafikkstasjonen og satt rett i kranbilen. Jeg skulle hente en container i Elverum. Med sommerfugler i magen, spent og litt nervøs, satt jeg på solbriller og musikk. Og et stort smil.

For meg spiller det i dag ingen rolle hvor jeg kjører, da jeg storkoser meg bak rattet i bilen og spakene på krana. Men en fin fjellovergang i nydelig vær er ikke feil altså.

I hverdagen er det for min del viktig at utstyret fungere som det skal og at ting er på stell. Det er også viktig at kunden føler at de får den servicen de vil ha, og at de er fornøyde med den jobben jeg leverer.

På fritiden prøver jeg så godt jeg kan å prioriter familien, da hverdagen i kranbransjen kan vær nokså hektisk. Men jeg skal nok innrømme at det blir noen timer med vask og stell av bil og utstyr på fritiden, da jeg synes det er stas å komme på en byggeplass en mandag morgen med nyvasket og blank bil. Det er vel det dem kaller yrkesstolthet. Hobby, ja? Jeg sier nok at jobben også er min hobby, da dette er virkelig noe jeg brenner for."

Opphav og kilder: Tungt.no

KLIKK for alle artikler i Menneskene på veien.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109