23948sdkhjf

E-Trans med fem nye Scania: - Tungt terreng og tung last krever sterke trekkvogner

TUNGE NYBILER: De solide Stranda-bedriften E-Trans har oppgradert flåten sin med fem nye Scania trekkbiler.

- Vi opererer stort sett på Vestlandet med tungt terreng og tung last. Derfor falt valget på 770 og 660, sier driftssjef Atle Ibrahim.

E-Trans har hovedkvarteret sitt i Stranda kommune på Sunnmøre, og kjører godstransport på strekninger mellom Stavanger i sør og Narvik i nord. Hovedtyngden er bulkkjøring av fiskeavfall og linjetrafikk med stykkgods, men også containertransport og spesialtransport.

- Vi har byttet inn fem biler nå med fem nye. Disse ble bestilt for 18 måneder siden, og ble tre til fire måneder forsinket, sier Ibrahim.

E-Trans bytter ut bilene sine på 600.000 kilometer. 

- Vi har nesten kun Scania. Mye av grunnen til det er at vi får meget god service hos Scania Ålesund, og vi har lokalt Scania-verksted på Stranda, sier Ibrahim.

- Får sjåførene være med å velge ny bil?

- Stort sett er alle vår trekkvogner like og godt utstyrte. Ved bilkjøp er det viktig for oss med god servicetilgjengelighet, sjåførvalg og god kjørekomfort. De sjåførene som har over ti års ansiennitet får bestemme motor. Vi ser nå at de nye 770 bruker mindre drivstoff enn de gamle 730, med samme sjåfør.

De fem nye trekkvognene skal gå i vanlig trafikk, og transporterer alt fra fiskeavfall, fisk, stykkgods og containerkjøring.

E-Trans har i dag 45 biler, og det er som nevnt stort sett Scania trekkvogner, i tillegg til seks sett med bil og henger. Totalt er det 63 ansatte i bedriften, hvor seks sitter på kontor.

- Hvordan dekker dere inn økte utgifter på blant annet drivstoff?

- Per i dag har vi et dieseltillegg som vi justerer hver 14 dag, og vi kommer med prisøkning 1/2 etter at vi har fått tall fra SSB, sier Ibrahim.

- Hva med konkurranse fra andre aktører?

- Den siste tiden har vi opplevd økt konkurranse da det er mindre å gjøre grunnet økte kostnader og virksomheter setter investeringer på vent, sier Ibrahim.

Han legger til at E-Trans økte omsetningen fra 2021 til 2022 med rundt 15 prosent.

Opphav og kilder: Tungt.no

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094