23948sdkhjf

Dansk transportbransje ber om to milliarder kroner til elektriske lastebiler

Det er Dansk Erhverv, Rådet for Grøn Omstilling og Volvo Trucks som ber myndighetene bla opp for å fremme el-lastbiler i Danmark.

DANSKE KRAV: Det er våre venner i danske Fremtidens Logistikk som melder om initiativet.

Det anslås at man med to milliarder danske kroner i støtte vil kunne skaffe ca 1.400 elektriske lastbiler - og på den måte sikre at tungtransporten på vei tar sin del av Danmarks klimamål.

Dersom tungt-redaktørens kalkulator viser riktig, betyr det at man beregner ca 1,43 millioner danske kroner per bil i statsstøtte - eller rundt 2,0 millioner omregnet til norske kroner.

Seniorrådgiver Jeppe Juul i Rådet for Grøn Omstilling sier til Fremtidens Logistikk at erfaringer fra lignende støtteordninger i Tyskland og Sverige har vært med å øke konkurransefodelen for nullutslippsbiler.

Jesper Kronborg som er bransjedirektør for transport i Dansk Erhverv, understreker på sin side at transportbransjen ikke selv kan ta på seg å betale for biler som koster tre gager så mye som dieselbiler.

- Det er hard konkurranse i transporten og hver krone teller, sier Kronborg, som klager over at de store svenske og tyske tilskuddene betyr at danbsk transport taper konkurranseevne.

Interesssant nok er verken norske lastebiltilskudd (statlige Enova sponser 40 prosent av merkostnaden per elektrisk bil), eller konkurransen fra norske transportører nevnt i denne sammenhengen

Opphav og kilder: Artikkel hos Fremtidens Logistikk

KLIKK for alle artikler i Tungt og fossilfritt.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109