23948sdkhjf

SE VIDEO: Her smeller det nesten front mot front for sjåfør Lillestøl

TUNG NESTENULYKKE: Lastebilsjåfør Svein Lillestøl la vogntoget helt ut i autovernet for å unngå en møtende personbil som var på vei over i hans kjørefelt. Det hjalp, nesten.

- Da bilen kom mot meg så jeg at den vinglet og var på vei over i min kjørebane. Det var en uhyggelig opplevelse, sier den erfarene yrkessjåføren. Han har kjørt lastebil i 25 år, men aldri vært ute for noe som dette.

Hendelsen, som kunne fått et langt mer tragisk utfall, skjedde torsdag kveld i forrige uke. Lillestøl hadde vært i Larvik og hentet last, og var på vei til Nordfjord. Han hadde passert Nesbyen med rundt en mil i retning Gol da bilen kom mot han.

- Jeg bremset litt og la vogntoget mitt nesten helt ut i autovernet. Det var nok redningen for at det ikke ble front mot front. Men personbilen traff kjøretøyet mitt langs siden, og både bil og tralle fikk noen skader. Men det kunne gått mye verre, sier Lillestøl.

På videoen, som er fra et dashbordkamera i et vogntog som kjørte bak den aktuelle pickupen, kan vi se hvordan snø og deler spruter i det de to kjøretøyene treffer hverandre. Personbilen stopper etter hvert i en sidelomme.

- Jeg fikk ringt opp en sjåfør som passerte ti minutter senere i den retningen pickupen kjørte, og ba han se etter bilen. Men da hadde sjåføren stukket av. Jeg stoppet og ringte 112 og meldte fra ulykken , men de hadde ikke ressurser til å rykke ut, sier Lillestøl.

Han håper noen har sett noe og kan hjelpe til med å finne sjåføren.

Denne lykten fikk seg en trøkk i sammenstøtet.

Sammenstøtet med personbilen bøyde i følge Lillestøl denne luka, og laget riper i siden.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093