23948sdkhjf

Betonmast bygget Norges største barneskole på Fjellhamar

Prosjektet inkluderer også en egen idrettshall med to håndballbaner og svømmeanlegg, men disse byggene overleveres ikke før juni 2023.

NORGES STØRSTE BARNESKOLE: I januar åpnet Norges største barneskole på Fjellhamar i Lørenskog. 

Betonmast er totalentreprenøren og byggherren Lørenskog kommune. De andre samarbeidspartnerne er arkitektkontoret Gasa, totalteknisk rådgiver Norconsult, landskapsarkitekt Østengen & Bergo, og de tekniske entreprenørene Lys og Varme, Askim & Mysen Rør og Bjerke Ventilasjon.

Utfordrende med forsinkede leveranser

Prosjektsjef Andreas Engebretsen i Betonmast sier til Building Supply at strategiske vurderinger og beslutninger har blitt tatt i fellesskap. Positivt samspill med brukere og samarbeidspartnerne i alliansen  har vært nødvendig for å bli ferdig med skolen til avtalt tid og pris.            

- Til tross for forsinkelser i starten, korona og forsinkede leveranser fra blant annet Russland og Ukraina, ble skolebygget overlevert til avtalt tid og pris. Men det krevde improvisering, forsering og noe urasjonell drift, sier Engebretsen til Building Supply.

Krevende grunnforhold

Icopals gamle industritomt på Fjellhamar var klargjort for prosjektet i 2020, men utbyggerne fant raskt ut at grunnforholdene var krevende.

– Vi måtte oppskalere ringmuren og legge inn flere og kraftigere stålkjernepeler enn planlagt. Dette førte til en forsinkelse på flere måneder, forteller Engebretsen.

Skolen er bygget uten kjeller, og står på en plasstøpt bunnplate på stålkjernepeler. Disse er festet til fjellgrunn 10-20 meter under bakken. Det er brukt prefabrikkerte betongelementer og stål, med hulldekker i etasjeskillene.

Tjente inn tapt tid med prefabrikerte fasadeelementer

– Hovedstrukturen gikk i henhold til planen. Vi mistet en del tid i starten, men klarte å gjøre en del grep i prosjektet for å hente inn byggetiden. Prefabrikkerte fasadeelementer i tre gjorde at vi sparte inn mye av den tapte tiden, avslutter Andreas Engebretsen i Betonmast til Building Supply

Lørenskog barneskole:

  • Byggherre: Lørenskog kommune 
  • Bruttoareal: 17.385 kvadratmeter
  • Pris: 632 millioner kroner
  • Byggherrerepresentant: Holte Consulting
  • Totalentreprenør: Betonmast Romerike
  • ARK: GASA Arkitekter
  • Landskapsarkitekt: Østengen & Bergo
  • Totalrådgiver: Norconsult

Opphav og kilder: Intervju med Building Supply

KLIKK for alle artikler i Building Supply.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11