23948sdkhjf

Oslobygg KF: Råbygget til det nye Tøyenbadet er ferdig

Råbygget i stål og betong til det nye Tøyenbadet er ferdig, og Oslo kommune har nådd en viktig milepæl i arbeidet med å bygge et nytt hovedbad i Oslo.

FULL FART PÅ TØYENBADET: Nå er det byggeaktivitet i alle fire etasjer, og prosjektet er godt i gang med å montere takkonstruksjonen i tre.

I løpet av sommeren skal Oslos største badeanlegg få tett tak og fasade.

Råbygget er ført opp i lavkarbonbetong klasse A og resirkulerbart stål. Bygget måler 22 meter fra kjeller til tak, og har fordelt funksjonsarealet på rundt 16.000 kvadratmeter over fire etasjer. Prosjektet har blant annet støpt alle bassengene innendørs, tribune og flerbrukshall. I tillegg er stålbassengene i terapibassenget og innendørs stupebasseng ferdigmontert.

Det nye Tøyenbadet er et utfordrende og sammensatt byggeprosjekt som vokser med bistand fra flere fag. Alle entreprisene er nå i gang, og aktiviteten vil øke ytterligere frem mot sommeren. Da vil rundt 220 personer jobbe på byggeplassen med å ferdigstille det nye badeanlegget, sier Eli Grimsby, direktør i Oslobygg KF.

Parallelt med å ha reist råbygget, er prosjektet godt i gang med å montere takkonstruksjonen som består av fire meter høye boksdragere i massivt tre som gir rom for teknisk infrastruktur, drift og vedlikehold. De lengste dragerne spenner opptil 43 meter, og veier over 40 tonn.

Samtidig har vi i deler av bygget startet opp innvendige arbeider, og er i full gang med grunn- og betongarbeidene til utebadet. I løpet av sommeren skal bygget få en 11 meter høy glass- og aluminiumsfasade, som senere i prosessen skal påmonteres limtrefinner.

– Vi planlegger å ferdigstille bygget i 2024, og har også en målsetning om å kunne åpne anlegget for publikum i 2024, sier Grimsby.

Det nye Tøyenbadet bygges som energivennlig passivhus for idrettsanlegg, og skal ha et grunnvarmeanlegg med energibrønner som primær energiforsyning sammen med solenergi og fjernvarme som sekundære kilder.

Det nye Tøyenbadet skal bestå av både et innendørsanlegg, et utendørsanlegg og en fullverdig flerbrukshall. Med totalt sju bassenger og en vannflate på 2 700 kvadratmeter, vil det nye anlegget bli Oslos største badeanlegg. Det nye anlegget vil få 2,5 ganger større vannflate enn det gamle Tøyenbadet, og bidra med økt bassengkapasitet i Oslo.

Opphav og kilder: Pressemelding fra Oslobygg KF

KLIKK for alle artikler i Building Supply.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
STILLINGSARENA
Gå til stillingsoversikten
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Ketil Nygård: Tiden i LNS minner ikke så rent lite om et Askeladden-eventyr
SiO får 206 millioner kroner i tilskudd til 524 nye studentboliger i Oslo
Slik blir lastebil-framtida - ifølge MAN
Alf Brekken & Sønner vs Veidekke: «David» vant kampen
TransportMagasinet på jobb med Cora Siren Valde: - Et godt forbilde
Veidekke bygger 75 leiligheter for 210 millioner kroner i Bergen.
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.094