23948sdkhjf

Celine fra Larvik: - Jeg hadde så mye adrenalin i beina at jeg nesten sto oppreist og kjørte

MENNESKENE PÅ VEIEN
“Jeg var ikke helt forberedt på at jeg skulle ta neste runde alene”

  • Sjåfør: Celine Uthuslien Schaper
  • Bosted: Larvik
  • Kjører: Tippbil i Vestfold og brøytebil mellom Holmestrand og Sande.
  • Bil: Volvo FH 540
  • Transporterer: Til vanlig frakter Celine litt diverse masser.
  • Celine har kjørt lastebil siden september 2022, og jobber for Vestfold Transport & Utleie AS.
  • Instagram: @ceelineschaper

"Jeg fikk sitte på med pappa i lastebilen fra jeg var et par måneder gammel. Men jeg tror jeg virkelig løfta blikket for yrke når jeg fikk være med pappaen til barna mine på jobb når jeg gikk gravid for fem år siden. Jeg lekte litt med tanken, og når jentungen var klar for barnehagen noen år senere fikk jeg grønt lys fra NAV og satt meg på kjøreskolen. 

Jeg husker veldig godt den første dagen jeg satt meg bak rattet i lastebilen og skulle ut å brøyte alene for første gang. Jeg var ikke helt forberedt på at jeg skulle ta neste runde alene. Så når jeg fikk beskjeden og kollegaen min dro hjem, hadde jeg så mye adrenalin i beina at jeg nesten sto oppreist og kjørte.

Det var så ekkelt med alle personbilene som prøvde å trykke seg opp mellom meg og bil nummer en, og de prøvde seg jo både på høyre og venstre side. Det virket også som så veldig mye å huske på hele tiden. Som når skal jeg skru av salt og løfte plog, prøve å hele tiden ligge så nærme han foran som mulig, hvilken avkjøring skal jeg av på og mye mer. Nå, etter at jeg har kjørt en del, er det jo alt blitt så inngrodd at jeg prøver å sette på saltspredern på vei ut av tunellen når jeg kjører personbilen hjem etter skift.

Det som er viktig for meg i min hverdag på jobb må være det å ha et godt forhold til kollegene mine og god nok nattesøvn så jeg er opplagt og klar for en dag i trafikken.
Nå har jeg ikke kjørt lastebil så veldig lenge, så jeg må vell nesten si at Vestfold er favoritt plassen å kjøre.

På fritiden bruker jeg egentlig all tid på barna mine, og å følger dem opp med det de skal. Men jeg tar gjerne en kveld med vask og polering av lastebil eller et biltreff."

Opphav og kilder: Tungt.no

KLIKK for alle artikler i Menneskene på veien.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094