23948sdkhjf

Tyveriraidene: Krise på mandag, fikset på torsdag - kostnad over 300.000 kroner

TUNGT OG EFFEKTIVT: Tankbilen til Driv Energi, som ble robbet natt til lørdag, skulle i arbeid tidlig mandag morgen. Torsdag er den igjen på veien. Raskt og effektivt.

- Jeg hører mange som er fortvilet over at de blir uten bil i flere måneder etter et slikt tyveri, men vi var heldige og fikk fikset det på noen få dager, sier daglig leder i Driv logistikk AS Tom Erik Lystad.

Han ble oppringt av politiet lørdag morgen, og de kunne fortelle at tyver hadde fjernet en mengde deler fra en av deres biler. Bilen var parkert i Trøgstad i Indre Østfold kommune. Sjåføren kom til stedet og tok bilder av bilen, og fikk beskjed om å bestille borttauing av Viking.

Kom til å tenke på Stiholdt

- Politiet ville derimot at vi skulle vente slik at de fikk undersøkt litt, men etter en stund kunne Viking hente bilen, forteller Lystad.

Driv Energi bygger opp sine biler hos Stiholt Sæby i Danmark, og akkurat nå hadde de en ny bil til ferdiggjøring der.

- Jeg tenkte at Stiholt kanskje kunne flytte over deler fra den nye bilen, hvis de ikke klarte å få tak i andre nye deler. Jeg ringte til Jens Jørgensen hos Stiholt på lørdag og forklarte situasjonen, og han sa vi bare skulle sende bilen nedover. Jeg fikk Viking til å frakte bilen til Larvik, og den gikk med båt til Danmark søndag morgen, sier Lystad.

Mandag morgen startet Stiholt med å skru på bilen, lakkerte den og monterte den ferdig. De klarte å få tak i over 300 deler fra små skruer og klips til frontgitter og dører. Natt til torsdag er bilen på vei hjem til Norge, og torsdag morgen er den i jobb.

- Kostnadene for deler vil være nær 300.000 kroner, noe som blir dekket av forsikringen minus egenandel. I tillegg blir redningen fra Viking og transport med båt dekket av forsikringen. Det er jo naturligvis en utgift for oss at bilen ikke er i drift i tre dager, samt all jobben med å koordinere dette. Nå er vi så heldige at vi har en reservebil, slik at sjåføren likevel har kunnet jobbe, sier Lystad.

... via sideluken og opp gjennom sengen og inn i hytta

På denne bilen gikk tyvene inn via sideluken og opp gjennom sengen og inn i hytta. Lystad mener dette er proffe folk som vet hva de gjør. Han har sett på videoer fra kameraer i næheten av der bilen stod, og kan se at tyvene har kommet med en svart personbil og en hvit varebil.

- Det virker ikke som politiet vil finne ut av dette. Vi har hørt at tyvene har med seg utstyr til å jamme overvåkningskameraer og eventuell gps-sporing, så jobben med å lokalisere tyvgodset er nok vanskelig, sier Lystad.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094