23948sdkhjf

Milliardflyplass i Bodø: Maskinentreprenør Tore Løkke AS tildelt første kontrakt

Avinor opplyser at kontrakten til Tore Løkke AS er i størrelsesorden 50 millioner kroner.

FLYPLASSJOBB: Den nye lufthavnen i Bodø skal står klar i 2029. Det er lenge til, men nå er den første kontrakten på prosjektet entreprise 'E1 Forberedende arbeider' tildelt Tore Løkke AS.

Entreprisen omfatter etablering av teknisk infrastruktur fra Langstranda i nord til fremtidig trafikkforplass for Ny lufthavn Bodø.

Tore Løkke AS, som er eid av Vedekke Entreprenør AS, har hovedkontor på kysten av Trøndelag, og omsetter for ca 350 millioner kroner i året.

– Vi er fornøyde med å ha inngått den første kontrakten. Tore Løkke AS var best på både oppdragsforståelse og pris. Dette betyr at vi setter spaden i jorda i løpet av mars 2023, opplyser prosjektdirektør i Avinor, Paul Torgersen.

Grøft og elektro

E1 omfatter en 1220 meter lang grøftetrasé med all nødvendig teknisk infrastruktur frem til fremtidig trafikkforplass for ny lufthavn.

Det vil si elektroarbeid for etablering av midlertidig banelysstasjon, ny nettstasjon for å ivareta dagens lufthavn og øvrige bygg med behov for strømtilførsel i prosjektets anleggsperiode. Entreprisen har et omfang på omtrent 50 millioner.

– Vi i Tore Løkke AS er stolt over å ha inngått den første kontrakten med Avinor i dette prosjektet, nesten 20 år etter at vi sist var på Bodø Lufthavn og forlenget rullebanen, sier daglig leder i Tore Løkke AS, Tore Crister Løkke.

Utskilt arbeid grunnet tidsbesparelse

Arbeidene i E1 er typiske anleggsarbeider, og kunne vært lagt under den store anleggsentreprisen 'E2 Flyside-anlegg', som ble kunngjort i midten av januar.

Valget om å skille ut E1 som egen entreprise, er tatt fordi det gir en vesentlig tidsbesparelse og reduserer risikoen for forsinkelser å kunne gjennomføre disse arbeidene parallelt. 

LES OGSÅ: Avinor-vedtak: Ny flyplass i Bodø til 7,2 milliarder med første entreprise i januar

Opphav og kilder: Pressemelding fra Avinor, Tungt.no og proff.no

KLIKK for alle artikler i Anbud oppdrag kontrakter.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125