23948sdkhjf

Adgangskontroll og selvåpnende dører

Krav til sikkerhet, tilgjengelighet, digitalisering og bærekraft veier tungt i offentlig sektor.

LEVERER ADGANGSLØSNINGER: Dormakaba Scanbalt mener riktige dører er viktig.

Dormakaba Scanbalt ønsker å være en rådgivende partner for byggeiere, arkitekter, sikkerhetsrådgivere og prosjektledere, fra prosjektstart til ferdigstillelse og hevder følgende:

Lokaler i offentlig sektor er ofte skreddersydd for den spesifikke bruken, og det kan være dyrt å endre bygget for å passe til andre aktiviteter. For stat, regioner og kommuner er utfordringen særlig stor når det skal finnes kostnadseffektive løsninger som tar hensyn til virksomhetsspesifikke krav, bygningsspesifikke krav samt myndighets- og lovkrav.

Støtte i planleggingsfasen gjør offentlige byggeprosjekter mer effektive.

Anders Sandgren hos dormakaba Scanbalt har følgende tips:

- En dør med automatisk åpning regnes som en maskin i henhold til Maskindirektivet, og installasjonen skal derfor være i samsvar med den europeiske standarden SS-EN 16005, sier Sandgren.

- Energi og miljø blir stadig viktigere i den grønne arkitekturen. Det er mulig å spare energi ved å åpne og lukke dører på en intelligent måte. Et eksempel på dette, er dobbeltdørsløsninger hvor du kan velge å åpne kun én dør i stedet for begge dersom full åpning ikke er nødvendig. I dag har mange adgangsprodukter innebygde energisparende funksjoner.

- I tider med pandemier kan selvåpnende dører forenkle passeringsflyten. Berøringsfrie dører gir store hygienefordeler – overflater vi berører med hendene kan, som vi vet, være kilder til infeksjoner.

- I store prosjekter blir beredskapsledelse og evakueringsplanlegging spesielt viktig. Her må dører klargjøres for å kunne åpnes i nødstilfelle for å kontrollere strømmen av mennesker etter en forhåndsbestemt plan.

- I store anlegg kan dører kobles til felles styringssystem for hele eiendommen. Reglene for evakuering er forskjellige mellom landene – også i de nordiske landene. Dormakaba kan støtte og planlegge i et overordnet perspektiv, avslutter Sandgren.

Opphav og kilder: Pressemelding fra Dormakaba

KLIKK for alle artikler i Building Supply.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.162