23948sdkhjf

Adgangskontroll og selvåpnende dører

Krav til sikkerhet, tilgjengelighet, digitalisering og bærekraft veier tungt i offentlig sektor.

LEVERER ADGANGSLØSNINGER: Dormakaba Scanbalt mener riktige dører er viktig.

Dormakaba Scanbalt ønsker å være en rådgivende partner for byggeiere, arkitekter, sikkerhetsrådgivere og prosjektledere, fra prosjektstart til ferdigstillelse og hevder følgende:

Lokaler i offentlig sektor er ofte skreddersydd for den spesifikke bruken, og det kan være dyrt å endre bygget for å passe til andre aktiviteter. For stat, regioner og kommuner er utfordringen særlig stor når det skal finnes kostnadseffektive løsninger som tar hensyn til virksomhetsspesifikke krav, bygningsspesifikke krav samt myndighets- og lovkrav.

Støtte i planleggingsfasen gjør offentlige byggeprosjekter mer effektive.

Anders Sandgren hos dormakaba Scanbalt har følgende tips:

- En dør med automatisk åpning regnes som en maskin i henhold til Maskindirektivet, og installasjonen skal derfor være i samsvar med den europeiske standarden SS-EN 16005, sier Sandgren.

- Energi og miljø blir stadig viktigere i den grønne arkitekturen. Det er mulig å spare energi ved å åpne og lukke dører på en intelligent måte. Et eksempel på dette, er dobbeltdørsløsninger hvor du kan velge å åpne kun én dør i stedet for begge dersom full åpning ikke er nødvendig. I dag har mange adgangsprodukter innebygde energisparende funksjoner.

- I tider med pandemier kan selvåpnende dører forenkle passeringsflyten. Berøringsfrie dører gir store hygienefordeler – overflater vi berører med hendene kan, som vi vet, være kilder til infeksjoner.

- I store prosjekter blir beredskapsledelse og evakueringsplanlegging spesielt viktig. Her må dører klargjøres for å kunne åpnes i nødstilfelle for å kontrollere strømmen av mennesker etter en forhåndsbestemt plan.

- I store anlegg kan dører kobles til felles styringssystem for hele eiendommen. Reglene for evakuering er forskjellige mellom landene – også i de nordiske landene. Dormakaba kan støtte og planlegge i et overordnet perspektiv, avslutter Sandgren.

Opphav og kilder: Pressemelding fra Dormakaba

KLIKK for alle artikler i Building Supply.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
STILLINGSARENA
Gå til stillingsoversikten
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
PostNord har åpnet ny terminal ved Drammen
Ketil Nygård: Tiden i LNS minner ikke så rent lite om et Askeladden-eventyr
SiO får 206 millioner kroner i tilskudd til 524 nye studentboliger i Oslo
Slik blir lastebil-framtida - ifølge MAN
Alf Brekken & Sønner vs Veidekke: «David» vant kampen
TransportMagasinet på jobb med Cora Siren Valde: - Et godt forbilde
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.125