23948sdkhjf

Driftskontrakt: Fem år drift og vedlikehold av 478 kilometer i Øst-Finnmark er utlyst

Kontrakten byr på både noen utfordrende og værutsatte strekninger, og lange strekninger med innlandsklima.

TUNGT DRIFT: Statens vegvesen inviterer til konkurranse om å holde riksvegene i Øst-Finnmark trygge og framkommelige fram til 2028.

Kontrakten gjelder drift og vedlikehold av 478 kilometer riksveg, hvor 19 kilometer er gang- og sykkelveger. Kontrakten gjelder også vinterdrift av 8 kilometer fylkesveg.

Vegene om omfattes av kontrakten er E6 fra Karasjok til Kirkenes og E75 fra Varangerbotn til Vardø. I tillegg inngår E75 til Samelandsbrua ved Utsjok, riksveg 92 fra Neiden til finskegrensa og E105 fra Hesseng til russegrensa. Veiene går gjennom kommunene Kàràsjohka-Karasjok, Deatnu-Tana, Unjàrga-Nesseby, Vadsø, Vardø og Sør-Varanger.

– Kontrakten byr på noen utfordrende og værutsatte strekninger, og lange strekninger med innlandsklima. I tillegg har vi bydrift i Vadsø, Vardø og Kirkenes. Vi trenger en solid entreprenør som får ansvar for vinter- og sommerdrift, og som skal ta seg av løpende vedlikehold, sier seksjonssjef Torvald Henrik Tretteskog i Statens vegvesen.

Fristen for å levere tilbud er satt til 30. mars 2023.

Den nye driftskontrakten gjelder i fem år fra 1. september 2023 og ut august 2028. I tillegg er det gjensidig opsjon for forlengelse med inntil tre nye år.

Opphav og kilder: Pressemelding fra Statens vegvesen

KLIKK for alle artikler i Anbud oppdrag kontrakter.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125