23948sdkhjf

Børstad Transport valgte elektrisk: - Nå må vi tenke annerledes rundt logistikken

TUNGT OG ELEKTRISK: Børstad Transport og Felleskjøpet har valgt en Volvo FMX Electric en elektriske lastebil for transport av kraftfôr.

Børstad Transport med base i Stjørdal er hovedtransportør for Felleskjøpet i Midt-Norge, og har 24 vogntog i fast oppdrag for samvirkekonsernet. I tillegg har de biler i beredskap for å sikre optimal levering.

Lades om natten

Den elektriske trekkvogna skal frakte kraftfôr ut til kunder i området nord for Trondheim. Lastebilen har et batteri på 540 kWh. Bilen vil være stasjonert i Verdal, og skal fullades hver natt. I tillegg er det inngått avtale med Trondheim kommune, slik at bilen kan hurtiglade på 250 kW ved deres ladestasjon i Losgata, hvor det er plass til lastebil.

- Bilen har rekkevidde på 320 km og vil få et driftsopplegg som er skreddersydd dette. Ved behov har vi tilknyttet oss hurtigladestasjoner som er i tilknytning til rute. Vi må tenke annerledes rundt logistikken, men når vi i tett dialog med Felleskjøpet får planlagt en rute som passer rekkevidden, ser jeg ikke annet enn gode muligheter for å kutte klimagassutslipp, sier Sverre Myrvold Bjerve, daglig leder i Børstad Transport.

Med en times lading i Trondheim sentrum vil rekkevidden forlenges med 100 kilometer. Etter hvert som Felleskjøpet får flere elektriske lastebiler i drift, vil det vurderes å etablere en egen infrastruktur for lading.

Egen dieselmotor

Selve traileren som frakter kraftfôret bak trekkvogna har en egen dieselmotor som er i bruk kun når kraftfôret blir overført fra bilen og over i kraftfôrsiloen.

- Målsettingen er at vi skal kjøre 80.000-100.000 utslippsfrie kilometer i året etter veien, noe som utgjør en reduksjon på cirka 100 tonn CO2 årlig. Traileren bak trekkvogna fyller vi med HVO-diesel, slik at hele settet blir så nært nullutslipp som mulig, sier Bjerve.

Konserndirektør Ada Schjelderup i Felleskjøpet Agri sammen med Sverre Myrvold Bjerve, daglig leder i Børstad Transport, og Morten Johnsen i Wist Last & Buss AS. Foto: Videomakeriet

- Dette er en viktig milepæl, og samtidig et startskudd på en mer bærekraftig verdiskapning for oss som transportselskap. Vi har allerede planer om å sette flere nullutslippsbiler i drift, og vi har ambisiøse mål for hvordan vi skal bidra til å løse det grønne skiftet innenfor alle våre forretningsområder, sier Bjerve.

KLIKK for alle artikler i Tungt og fossilfritt.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
STILLINGSARENA
Gå til stillingsoversikten
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Utbytterikt for Veidekke som økte omsetningen i 2022
Nytt navn: Anlegg Nordvest AS blir til Allgrunn AS
Blakkesrud bru i Eidsvoll er utbedret
Kjempestreik innen transport – tog, fly og havner rammes
Betonmast bygger for Horten Industripark for 840 millioner kroner
Ådalen Truck AS: Stiler mot 1000 solgte Hangcha-trucker i år
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.109