23948sdkhjf

DOGA-merket for design og arkitektur

To arkitekturprosjekter hylles for visuell identitet.

DESIGN OG ARKITEKTUR: Bergen Kulturhus og Sommerro hotell har fått DOGA-merket for design og arkitektur.

– Sommerro hotell og Kulturhuset i Bergen er viktige utviklingsprosjekter i Oslo og Bergen. Prosjektene treffer ikke bare på arkitektur, men også på design, sier Tor Inge Hjemdal, administrerende direktør i DOGA.

DOGA-merket for design og arkitektur deles ut 16. mars i Oslo, men allerede nå røper DOGA de 12 første vinnerprosjektene. Blant disse finner vi de visuelle identitetene til Kulturhuset i Bergen og Sommerro hotell.

DOGA-merket er Norges viktigste anerkjennelse til virksomheter og utøvere som bruker design og arkitektur til å skape verdi for miljø, samfunn og økonomi.

Sommerro: Nytt liv for gammelt praktbygg

I fire år hadde eiere, arkitekter og designere arbeidet utrettelig med å blåse liv i det gamle hovedkvarteret til Oslo Lysverker. Målet var å skape et inkluderende nabolagshotell som en gave til byens innbyggere.

Sommerrogaten Utvikling skjønte at hotellet trengte en visuell identitet som matchet vyene, og så seg derfor om etter en samarbeidspartner. Etter en omfattende anbudskonkurranse gikk jobben til Bielke&Yang.

Det oslobaserte designbyrået brukte mye tid og ressurser på å fordype seg i byggets historie. Designerne studere den originale arkitekturen og kunsten og rådførte seg med Riksantikvaren.

Bielke&Yang jobbet tett med både oppdragsgiver samt arkitektene og interiørarkitektene som stod for selve restaureringen og ombyggingen: LPO arkitekter og GrecoDeco.

«Når designerne blir tatt inn i en tidlig fase og får være med på å påvirke produktet og konseptet, blir resultatet så mye mer enn en grafisk profil. Det integrerte samarbeidet kommer til uttrykk på alle flater,» står det i jurykjennelsen.

Bergen Kulturhus: Lar lyden bestemme

I Bergen Kulturhus har lyden bestemt det visuelle uttrykket.

Juryen for DOGA-merket for design og arkitektur mener Kulturhuset i Bergen har fått et designsystem som virker inkluderende og gjør kulturen tilgjengelig.

«Vi blir inspirert av denne bruken av generativ design, som innebærer at uttrykket varierer med innhold og opplevelser.» står det i jurykjennelsen.

Opphav og kilder: Pressemelding fra DOGA

KLIKK for alle artikler i Building Supply.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
STILLINGSARENA
Gå til stillingsoversikten
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
PostNord har åpnet ny terminal ved Drammen
Nyboligmarkedet er fortsatt i fritt fall
Ketil Nygård: Tiden i LNS minner ikke så rent lite om et Askeladden-eventyr
SiO får 206 millioner kroner i tilskudd til 524 nye studentboliger i Oslo
Slik blir lastebil-framtida - ifølge MAN
Alf Brekken & Sønner vs Veidekke: «David» vant kampen
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.25