23948sdkhjf

Rana Gruber med storkjøp: Dette blir Sandviks nest største gruveflåte på batteri

TUNGT PÅ BATTERI: Rana Gruber har valgt Sandvik Mining and Rock Solutions som leverandør av en flåte på 19 batterielektriske kjøretøy (BEV).

Her snakker vi gruvetrucker, lastere og borerigger til jernmalmvirksomheten på Storforshei i Nord-Norge

Avtalen er en del av Rana Grubers mål om å drive verdens første karbonfrie jernmalmgruve innen utgangen av 2025, står det i pressemeldingen fra Sandvik Mining and Rock Solutions.

Nest største batteriflåte

Sandviks så langt nest største batterielektriske gruveflåte kommer til å omfatte seks Sandvik TH550B gruvetrucker, fem Sandvik LH518B lastere, fire Sandvik DL422iE langhulls rigger, to Sandvik DS412iE mekaniske bolter og to Sandvik DD422iE jumboer.

Utstyrsleveransen starter i løpet av første kvartal 2023 og fortsetter ut 2024. Sandvik kommer også til å tilby lokal service samt batterier.

- Vi er stolte over at gruvedriften vår allerede har ett av bransjens laveste CO2-avtrykk, men vi har enda høyere ambisjoner om å fjerne karbonutslippene fullstendig, sier Gunnar Moe, administrerende direktør i Rana Gruber.

- Vi har en helt krystallklar strategi om avkarbonisering. Da vi kunngjorde 2025-målet vårt i 2020, var det mange som ikke trodde det ville være mulig, men vi tar nå et nytt stort skritt fremover sammen med Sandvik.

Ny verden

Moe innrømmer at dette er en ny verden, men han mener at Sandviks filosofi rundt batterier og tilnærming til sikkerhet var en viktig faktor for valget.

Sandvik har levert utstyr for arbeid under jord til Rana Gruber i mer enn 25 år. Selskapene inngikk en samarbeidsavtale for å styrke partnerskapet i november 2021.

- Vi er allerede veldig fornøyde med samarbeidet vi så langt har hatt med Sandvik. forteller

Rana Gruber ble etablert i 1964 og produserer årlig ca. 1,8 millioner tonn jernmalmkonsentrater fra sine fem forekomster i Dunderlandsdalen. Ressursbasen inneholder mer enn 440 millioner tonn jernmalm.

Opphav og kilder: Sandvik Mining and Rock Solutions

KLIKK for alle artikler i Tungt og fossilfritt.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.069