23948sdkhjf

Correct Maskin AS er fornøyd: Magni bygget 35.000 kvadratmeter fabrikk under pandemien

Som kontrast til de mange som permitterte fra sine fabrikker under pandemien, valgte Magni å satse på utvikling.

TUNG PRODUKSJON: Bygging av ny fabrikk og full drift gjennom hele pandemi har vært en gavepakke for Correct Maskin AS, som er Magnis forhandler i Norge.

På grunn av stor satsing på underleverandører og ny fabrikk har Magni klart å holde leveringstiden på nye maskiner nede.

Building Supply møtte Nils I. Reiten i Correct Maskin på utleiekonferansen. Han forteller at Magni nå produserer ca. syv nye rundtsvingende teleskoptrucker per døgn.

- Med kunder fra hele verden, hadde Magni fortsatt nok forespørsler gjennom pandemien; faktisk så mange at de i 2021, midt i pandemien, satte i gang byggingen av en 35.000 kvadratmeter stor fabrikk, sier Reiten.

Hadde vokst ut av anlegget

Å bygge fabrikk under pandemien var både et ambisiøst, men også nødvendig prosjekt siden det eksisterende anlegget hadde blitt for lite.

- Produksjonen av vår kjerneserie, den roterende teleskoplasteren, ble økt i løpet av året for å møte markedets etterspørsel. Produksjonen ble faktisk tredoblet takket være en betydelig utvidelse av overflatearealet og implementeringen av robotceller, sier Reiten.

Magni leverer flest maskiner til USA, Australia og Europa.

- Dette var mulig fordi Magni hele tiden har kjøpt inn deler i veldig god tid i forkant. Det gjorde at fabrikken ikke ble like sårbar for leveringsproblemene verden stod overfor, sier Reiten.

Trenden fremover: Flere trucker med fastbom / rettbom

Det nye hovedkvarteret til Magni ligger i Castelfranco Emilia mellom Bologna og Modena Italia og omfatter et samlet areal på 20 hektar.

36.000 kvadratmeter er bebygget areal, 3.200 kvadratmeter er kontorarealer og 450 parkeringsplasser med 6 ladestasjoner for elbil. Elektrisitet skapes av 3.500 kvadratmeter solcellepaneler.

- Vi har bevisst valgt å være veldig gode på vår lille nisje og satser på service og support.

I Correct Maskin AS driver de kun med teleskoptruck, rettet mot servicemarkedet. Det tette samarbeid med fabrikken, nyter begge parter godt av.

- Vi bygger borr-rigger til fjellsikring på eget verksted. Det er kun vi som lager disse. De er designet og utviklet her hos Correct Maskin. Disse tilbyr vi gjennom Magni. Selv om vi selger dem i Frankrike og Australia, er det største markedet for borr-rigger i Norge.

Correct Maskin selger flest rundtsvingende teleskop-trucker, men de ser nå at det kommer flere og flere fastbom / rettbom teleskop-trucker. I 2021 og 2022 kom det flere nye modeller, og det kommer enda flere i 2023.

Holder seg unna utleiemarkedet

- Vi leier ikke ut maskinene våre. 50 prosent av salget går til sluttbruker. De resterende 50 prosentene selger vi til aktører i utleiemarkedet, sier Reiten.

For Correct Maskin som leverandør har dette gitt mange nye kunder på grunn av leveringstid. Reiten hevder likevel at tekniske løsninger på maskin, service og support bidrar til de fleste nye kundene.

- Vi har hatt en kjempe start på året allerede og har mye forespørsler og maskiner på vei inn, sier Reiten.

Opphav og kilder: Intervju med Building Supply

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078