23948sdkhjf

KONE installerte sin største heismaskin i Norges høyeste bygg

Det ble et tungt og høyt løft da KONEs største heismaskin for første gang ble installert i Skandinavia.

9 TONN LØFTET 150 METER: Nexans tårnet i Halden er Norges høyeste bygg. Da  heismaskinen i oktober ble løftet til toppen av det 150 meter høye Nexans tårnet, var det behov for en diger heismaskin. 

Det nye tårnet ble reist av bygg- og anleggskonsernet Consto.

Knappe to måneder etter første betongstøping kunne installering av de tre heisene som skal gå i tårnet starte: KONEs største heismaskin MX100 med en nyttelast på 8,7 tonn, en MX40-heismaskin på 4,1 tonn og NMX20-brannmannsheis på 1600 kg.

– Vi ble kontaktet av Consto om å installere heiser til Nexans-tårnet, og mange av våre eksperter, både i Norge og andre land, ble involvert for å vurdere prosjektets kompleksitet og for å finne de optimale tekniske løsninger som tilfredsstilte Nexans og Consto sine krav, forteller Tor Engen, prosjektleder i KONE Norge.

Dette er Constos nest største prosjekt noensinne. I februar 2022 ble bestillingen lagt inn hos KONE, og den store MX100-heisen ble overlevert som byggeheis i slutten av februar 2023 – klar for heisturer hele veien opp i det 150 meter høye bygget.

KONE har levert heiser til tilsvarende prosjekt på NKTs fabrikkbygning i Karlskrona, Lighthouse, som er det tredje høyeste bygget i Sverige.

Dette prosjektet har blitt brukt som en referanse for å finne riktige løsninger og ikke minst montasjemetodikk for Nexans-tårnet. Ettersom erfaringen med å løfte så store heiser med så stor løftehøyde er begrenset har det krevd mye analysering og planlegging for å finne fram til riktig montasjemetode, løfteutstyr og ikke minst koordinering av logistikk.

Nexans er et fransk industrikonsern som produserer elektriske kabler og telekabler, deriblant fiberoptikk. I Norge har de fabrikker på Rognan, Halden og Langhus. I tillegg til det eksisterende tårnet i Halden bygges det nye tårnet i forbindelse med at fabrikken utvides til å kunne produsere subsea-kabler i Norge, og er en av de grønneste Nexans fabrikkene i verden.

Opphav og kilder: Pressemelding fra KONE.

KLIKK for alle artikler i Building Supply.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
STILLINGSARENA
Gå til stillingsoversikten
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Utbytterikt for Veidekke som økte omsetningen i 2022
Nytt navn: Anlegg Nordvest AS blir til Allgrunn AS
Blakkesrud bru i Eidsvoll er utbedret
Kjempestreik innen transport – tog, fly og havner rammes
Betonmast bygger for Horten Industripark for 840 millioner kroner
Ådalen Truck AS: Stiler mot 1000 solgte Hangcha-trucker i år
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.094