23948sdkhjf

Volkswagen Nyttekjøretøy får ny direktør

Fredrik Matheson blir ny direktør for Volkswagen Nyttekjøretøy.

FRA EGNE REKKER: Fredrik Matheson går fra stillingen som direktør for flåtesalg i Harald A. Møller AS til direktør for Volkswagen Nyttekjøretøy.

Matheson (40) tar over etter Håkon Wirak, som nylig ble daglig leder for Møller Bil Bryn. Endelig tidspunkt for overgangen er ikke avklart ennå.

Ulf Tore Hekneby, administrerende direktør for Harald A. Møller AS, sier i en pressemelding at målet er at Volkswagen Nyttekjøretøy skal gjenerobre tittelen «Norges største varebilmerke». I fjor var Toyota størst, med 224 flere solgte nyttekjøretøy enn Volkswagen, ifølge statistikk fra OFV.

Ifølge Hekneby skal Volkswagen Nyttekjøretøy også lede an i elektrifiseringen av varebilsegmentet. – Dette krever en offensiv leder, og det er Fredrik, sier Hekneby.

Fredrik Matheson har jobbet fire år i Harald A. Møller, og har tidligere blant annet vært flåtedirektør i AVIS i Norge.

Harald A. Møller har ambisjoner om å være Norges ledende totalleverandør i nyttekjøretøy-markedet. Som en del av denne strategien har konsernet nylig kjøpt opp Iseveien Services AS. Oppkjøpet doblet kapasiteten for ombygg og tilpasning av nyttekjøretøy i egen regi, ifølge pressemeldingen. Dette er med på å styrke målet om å kunne tilby én kontakt for hele totalleveransen.

Samtidig med den norske satsingen satser også fabrikken i Hannover på elektrifisering. Modellen ID. Buzz Cargo har bidratt kraftig til elbilsalget blant varebilene.

  - Bilbransjen opplever utfordringer i likhet med mange andre deler av samfunnet og næringslivet, men Volkswagen Nyttekjøretøy har gode forutsetninger for å være toneangivende i varebilmarkedet også i fremtiden, sier Matheson.

Volkswagen Nyttekjøretøy har totalt 73 norske forhandlere og 81 merkeverksteder spredt over hele landet.

Opphav og kilder: Pressemelding fra Harald A. Møller AS

KLIKK for alle artikler i Varebil pickup elbil.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.14