23948sdkhjf

Park & Anlegg: Har passert milliarden

AM PÅ TUNGT:  Artikkelen ble første gang publisert i AnleggsMagasinet #1 2023

Første milliardkaka for Park & Anlegg.

I ledelsen finner vi daglig leder Øyvind Bergersen og prosjekt- og salgssjef Hans Jørgen Eriksen, som opplyser at bedriftens omsetning for 2022 landet på noe over én milliard, mot 802 millioner året før. Nå er de 270 medarbeidere med nedslagsfelt hovedsakelig i sørøstre Viken.

– Til tross for stigende priser på råvarer og energi forventer vi et realt overskudd. Vi opplever fortsatt at det er mange prosjekter å regne på, både for offentlige og private. Samtidig ser vi at antall tilbydere er doblet, bare siden sist høst, sier Bergersen.

Uten voksesyke

Siden etableringen i 1997 har sarpsborgentreprenøren Park & Anlegg utviklet seg jevnt og trutt uten voksesyke. Sånn sett er omsetningsmilliarden et naturlig passeringspunkt, men likevel oppleves det som en milepæl den halvstore bedriften er stolt av. I utgangspunktet var Park & Anlegg en tradisjonell grunnarbeidsentreprenør, men flere fagområder er påplusset underveis. Bergersen mener mye av suksessen har å gjøre med nettopp det.

– Vi må ha gjort noe riktig, sier Øyvind Bergersen i Park & Anlegg, som har passert milliarden i omsetning.

– Vi er bredbente og jobber innen et bredt spekter av virksomhetsområder, som vei, jernbane, VA, park og grunnarbeider for bolig- og næringsområder. I de senere år har vi også vært aktive med en egen bygg- og konstruksjonsavdeling.

Erstatningsprinsipp

Bergersen og Eriksen legger også stor vekt på det de kaller systemverdier. Det vil si at prosjekt ikke skal ryste i sine grunnvoller på grunn av sykdom eller annet fravær.

– Det skal til enhver tid finnes andre som kan overta, og det gjør vi ved å tilgjengeliggjøre prosjektstatus, dokumentasjon og i prinsippet all kommunikasjon. Dermed kan andre lettere hoppe inn og dra prosjektet videre. I siste instans leverer vi gode resultater, og er trygge på vårt gode navn og rykte.

Vekst overalt

Veksten til Park & Anlegg gjennom over 25 år avleses ikke bare på den opprinnelige grunnarbeidsvirksomheten, men også alle andre avdelinger.

– Det er teamet som drar, og vi har god lagånd. Dessuten gleder vi oss over en fin miks av eldre, erfarne medarbeidere og de yngre, sier daglig leder.

– Vi får mye positiv feedback fra markedet på akkurat dette, legger han til.

På utkikk

Når det gjelder planene videre er Bergersen og Eriksen noe mer hemmelighetsfulle, men har tenkt at Park & Anlegg skal bli enda bedre på det de driver med.

Men noe mer konkret må vel kunne sies?

– Nja, vi er på utkikk etter enda flere satsingsområder, uten at vi vil avsløre hvilke nå, svarer Bergersen kryptisk.

Et par stikkord nevnes likevel; fagområder og bedrifter som kan nyte godt av verdiene til Park & Anlegg.

KLIKK for alle artikler i AnleggsMagasinet GULL.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078