23948sdkhjf

Edwin fra Hurdal: - Min far og bestefar har kjørt kranbil i alle år

MENNESKENE PÅ VEIEN
“Jeg ville ha noe mere variert å drive med”

  • Sjåfør: Edwin Hoff
  • Bosted: Hurdal
  • Kjører: For det meste i Oslo, men hvor som helst hvor kundene trenger transport.
  • Bil: 2016-modell Volvo FH 500 kombibil med 65 tonmeter palfinger kran.
  • Transporterer: Alt som ikke kan løftes for hånd, som båter, conteinere, glass, paller med diverse som kan løftes og flyttes. Det går for det meste i kraning av diverse og montering.
  • Edwin har kjørt lastebil i snart tre år, og kjører i dag i eget firma Edwin Hoff Kran og Transport.
  • Instagram: @edwinaxelsenhoff

"Min far og bestefar har kjørt kranbil i alle år, så yrkessjåfør-livet var noe jeg var kjent med. Min far kjører fortsatt kranbil.

Jeg begynte som bilmekaniker og tok fagbrev, men jeg ville ha noe mere variert å drive med. Så jeg valgte å bli kranbilsjåfør. Det er midt i blinken for meg, da ingen dag er lik og man er på mange forskjellige plasser og treffer mange ulike folk. Samtidig er det det jo morro å være med å bygge alt mulig, og få nye utfordringer hele tiden.

Jeg har vært heldig å få være veldig mye med min far i lastebilen, helt fra jeg var liten. Likevel var det ganske skremmende å ta den første turen alene, med alt ansvaret selv og ingen som satt ved siden av. Men det gikk bra, med rolig tempo og tenke over ting to ganger.

Jeg startet mitt eget fima september 2022. Nå er det bare gøy når man kommer på steder hvor man virkelig må planlegge og holde hodet klart. Jeg trives best på steder med mye kraning, men det er alltid godt med en lang tur.

Det viktigste for meg i hverdagen er å hjelpe kunder på best mulig måte. En fornøyd kunde er en god kunde. Samtidig sitter jeg da igjen med en mestringsfølelse av å ha fått til noe.

På fritiden går mine hobbyer for det meste i bil, lastebil og generelt ting med motor."

Opphav og kilder: Tungt.no

KLIKK for alle artikler i Menneskene på veien.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093