23948sdkhjf

Rambøll med godt resultat i 2022

BESTE VEKST DETTE TIÅRET: Til tross for makroøkonomisk usikkerhet, leverer Rambøll sin beste organiske vekst på over et tiår.

Veksten skal være underbygget av høy etterspørsel etter tjenester innen fornybar energi, inkludert havvind- og Power-to-X, vann- og klimatilpasning, bærekraftige bygg og strategiutvikling for bærekraftig endring.

Veksten var spesielt høy i Storbritannia og Tyskland, samt Danmark og Norge.

Tosifret vekst i nøkkelmarkeder 

Ett år etter lanseringen av Rambølls nye strategi som går "all in" på bærekraft, leverte det globale arkitektur-, ingeniør- og konsulentselskapet sin beste organiske vekst på 14 år.

  • Bruttoinntektene økte med 12,6 prosent til 16,0 milliarder DKK
  • Organisk vekst var 9,9 prosent
  • Driftsresultat før avskriving på goodwill, merkevare- og kundekontrakter (EBITA) økte med 10 prosent til 937 millioner DKK, noe som gir en EBITA-margin på 5,9 prosent, noe lavere enn i fjor (6,0 prosent)
  • Rambølls ordrebok er større enn noen gang, og beløper seg til 7,9 milliarder DKK – en økning på 8,8 prosent sammenlignet med utgangen av 2021

- Den sterke veksten som endte godt over forventningene etter rekordresultatet i 2021. Til tross for motvind i verdensøkonomien har vi levert tosifret omsetningsvekst og den sterkeste organiske veksten på 14 år, sier Jens-Peter Saul, konsernsjef i Rambøll.

- Vi oppnådde også vårt høyeste driftsresultat noensinne, selv om marginen vår var litt lavere enn i fjor, sier Saul.

Veksten var spesielt sterk i forretningsenhetene Energi, Vann, Bygg og Management Consulting som alle oppnådde tosifret organisk vekst. Storbritannia og Tyskland leverte fremragende resultater med over 20 % organisk vekst, og Danmark og Norge bidro også betydelig til konsernets vekst.

- Rambøll Norge leverer et vesentlig bidrag til virksomhetens sterke vekst, sier administrerende direktør i Rambøll Norge, Ole-Petter Thunes. 

Nye strategiske prosjekter over hele verden i 2022

I 2022 vant Rambøll store prosjekter på tvers av ulike sektorer og områder som CO2-reduksjon, sirkulærøkonomi, utvikling av bærekraftige byer og samfunn og biologisk mangfold.

  • Nordens største plastsorteringsanlegg i Danmark – I Danmark har det norske energiselskapet Quantafuel valgt Rambøll som rådgivere for det første plastsorteringsanlegget i sitt slag. Når det er ferdigstilt ved utgangen av 2023, vil anlegget for plastavfallssortering ha kapasitet til å sortere mer enn 160.000 tonn plastavfall i rene fraksjoner for videresalg og prosessering for både mekanisk og kjemisk gjenvinningsindustri. 
  • Omforme Stockholm sentrum –I Sverige er Rambøll en del av et integrert team valgt ut for å planlegge området rundt Stockholm sentralstasjon. 
  • Åpning av Nasjonalmuseet i Oslo, Norge – Etter nesten ti år åpnet Norges Nasjonalmuseum i Oslo i juni 2022. Rambøll har vært involvert som tverrfaglig konsulent siden starten og har spilt en nøkkelrolle i Nordens største museum med 14.000 kvadratmeter. 
  • I Tyskland har Rambøll og prosjektpartnere fått i oppdrag av Deutsche Bahn Netz AG å planlegge oppgraderingen av jernbanelinjer i Nord-Tyskland for å imøtekomme en økning i togtrafikken. 
  • Levende bølgebrytere skal forberede New York på neste superstorm - I USA leder Rambøll byggeledelsen på Living Breakwaters Project, et innovativt kystgrønt infrastrukturprosjekt som forbereder kystlinjen langs South Shore av Staten Island.
  • Realiserer Storbritannias netto-null karbonvisjon for arbeidsområder – I Storbritannia er Ramboll rådgivende ingeniør knyttet til bærekraft, konstruksjoner, el og VVS på Ev0-bygningen i Manchester, som vil ha de laveste CO2-utslipp for nyoppførte kontorbygninger i Storbritannia. 
  • Forvandler et gammelt industriområde til et bærekraftig sirkulært distrikt – I Finland forvandler Rambøll i samarbeid med byen Espoo et gammelt industri- og logistikkområde til en bærekraftig bydel, Kera, med gang- og sykkelveier for minst 14.000 innbyggere.

Opphav og kilder: Pressemelding fra Rambøll

KLIKK for alle artikler i Building Supply.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078