23948sdkhjf

Rambøll med godt resultat i 2022

BESTE VEKST DETTE TIÅRET: Til tross for makroøkonomisk usikkerhet, leverer Rambøll sin beste organiske vekst på over et tiår.

Veksten skal være underbygget av høy etterspørsel etter tjenester innen fornybar energi, inkludert havvind- og Power-to-X, vann- og klimatilpasning, bærekraftige bygg og strategiutvikling for bærekraftig endring.

Veksten var spesielt høy i Storbritannia og Tyskland, samt Danmark og Norge.

Tosifret vekst i nøkkelmarkeder 

Ett år etter lanseringen av Rambølls nye strategi som går "all in" på bærekraft, leverte det globale arkitektur-, ingeniør- og konsulentselskapet sin beste organiske vekst på 14 år.

 • Bruttoinntektene økte med 12,6 prosent til 16,0 milliarder DKK
 • Organisk vekst var 9,9 prosent
 • Driftsresultat før avskriving på goodwill, merkevare- og kundekontrakter (EBITA) økte med 10 prosent til 937 millioner DKK, noe som gir en EBITA-margin på 5,9 prosent, noe lavere enn i fjor (6,0 prosent)
 • Rambølls ordrebok er større enn noen gang, og beløper seg til 7,9 milliarder DKK – en økning på 8,8 prosent sammenlignet med utgangen av 2021

- Den sterke veksten som endte godt over forventningene etter rekordresultatet i 2021. Til tross for motvind i verdensøkonomien har vi levert tosifret omsetningsvekst og den sterkeste organiske veksten på 14 år, sier Jens-Peter Saul, konsernsjef i Rambøll.

- Vi oppnådde også vårt høyeste driftsresultat noensinne, selv om marginen vår var litt lavere enn i fjor, sier Saul.

Veksten var spesielt sterk i forretningsenhetene Energi, Vann, Bygg og Management Consulting som alle oppnådde tosifret organisk vekst. Storbritannia og Tyskland leverte fremragende resultater med over 20 % organisk vekst, og Danmark og Norge bidro også betydelig til konsernets vekst.

- Rambøll Norge leverer et vesentlig bidrag til virksomhetens sterke vekst, sier administrerende direktør i Rambøll Norge, Ole-Petter Thunes. 

Nye strategiske prosjekter over hele verden i 2022

I 2022 vant Rambøll store prosjekter på tvers av ulike sektorer og områder som CO2-reduksjon, sirkulærøkonomi, utvikling av bærekraftige byer og samfunn og biologisk mangfold.

 • Nordens største plastsorteringsanlegg i Danmark – I Danmark har det norske energiselskapet Quantafuel valgt Rambøll som rådgivere for det første plastsorteringsanlegget i sitt slag. Når det er ferdigstilt ved utgangen av 2023, vil anlegget for plastavfallssortering ha kapasitet til å sortere mer enn 160.000 tonn plastavfall i rene fraksjoner for videresalg og prosessering for både mekanisk og kjemisk gjenvinningsindustri. 
 • Omforme Stockholm sentrum –I Sverige er Rambøll en del av et integrert team valgt ut for å planlegge området rundt Stockholm sentralstasjon. 
 • Åpning av Nasjonalmuseet i Oslo, Norge – Etter nesten ti år åpnet Norges Nasjonalmuseum i Oslo i juni 2022. Rambøll har vært involvert som tverrfaglig konsulent siden starten og har spilt en nøkkelrolle i Nordens største museum med 14.000 kvadratmeter. 
 • I Tyskland har Rambøll og prosjektpartnere fått i oppdrag av Deutsche Bahn Netz AG å planlegge oppgraderingen av jernbanelinjer i Nord-Tyskland for å imøtekomme en økning i togtrafikken. 
 • Levende bølgebrytere skal forberede New York på neste superstorm - I USA leder Rambøll byggeledelsen på Living Breakwaters Project, et innovativt kystgrønt infrastrukturprosjekt som forbereder kystlinjen langs South Shore av Staten Island.
 • Realiserer Storbritannias netto-null karbonvisjon for arbeidsområder – I Storbritannia er Ramboll rådgivende ingeniør knyttet til bærekraft, konstruksjoner, el og VVS på Ev0-bygningen i Manchester, som vil ha de laveste CO2-utslipp for nyoppførte kontorbygninger i Storbritannia. 
 • Forvandler et gammelt industriområde til et bærekraftig sirkulært distrikt – I Finland forvandler Rambøll i samarbeid med byen Espoo et gammelt industri- og logistikkområde til en bærekraftig bydel, Kera, med gang- og sykkelveier for minst 14.000 innbyggere.

Opphav og kilder: Pressemelding fra Rambøll

KLIKK for alle artikler i Building Supply.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
STILLINGSARENA
Gå til stillingsoversikten
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
BGG Entreprenør: Første tippsemien får oppmerksomhet
SSB sier "færre lastebiler år for år i Norge" - men, hva sier OFV da? Det er en nyttig nyanse!
Tilsynet varsler stans av ØB Groups oppkjøp av Betongvarer
Håndplukker fremtidige sjåfører - NAV og NLF med fellesrekruttering
I hjulet: Dette kjøretøyet har motor i felgene
Cramo satser fortsatt på masse utstyr og dobler lokalene i Molde
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.063