23948sdkhjf

Transportkrim: Eieren tok ut en million – transportselskapet gikk konkurs

Den reelle daglige lederen i Engerud Transport AS tok ut over en million kroner. Nå er konkursen anmeldt til politiet.

SKATTEGJELD: Selskapet begjærte seg selv konkurs i januar, etter at skattegjelda i desember 2022 hadde nådd nesten 950 000 kroner, skriver Dt.no.

Ifølge avisa er Ole Harald Engerud eier. Han er i konkurskarantene etter at hans forrige transportselskap gikk konkurs i 2020. Derfor er det kona hans som er styreleder og daglig leder.

Bostyrer advokat Lene Langseth mener at Engerud har opptrådt som den reelle driveren av selskapet.

Mellomregningskontoer

Bruk av mellomregningskontoer er en sentral grunn til at bostyrer har valgt å anmelde konkursen. Bostyreren påpeker at selskapet har «lånt» ut penger til Engerud, i alt nærmere 1,1 millioner kroner.

Samme praksis fant sted i Engeruds forrige selskap. Den saken endte med at Skatteetaten skulle forfølge beløpet på 1,9 millioner kroner som lønn, som det må skattes av.

Bostyrer begrunner anmeldelsen med at det er mistanke om uforsvarlig forretningsførsel og dermed mistanke om straffbart forhold, med at det er drevet i strid med konkursloven fordi Engerud var i karantene og fordi det ikke er satt av penger til skattetrekk.

21 krav

Det er kommet inn 21 krav på nesten 4,2 millioner kroner etter konkursen. Etter den forrige konkursen kom det inn krav på 14,6 millioner kroner. Bobestyreren fikk inn to millioner kroner.

Engerud svarte at han ikke hadde tid til å kommentere anmeldelsen da Dt.no ringte ham.

Opphav og kilder: Artikkel i Dt.no

KLIKK for alle artikler i Konkurser og nedbemanning.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109