23948sdkhjf

324 millioner kroner: Skanska fikk kontrakt med Statsbygg for utvidelse av Ullersmo fengsel

Kontrakten har en verdi på 324 millioner kroner og skal tilføre nye soningsplasser og aktivitetsbygg til Ullersmo fengsel. Prosjektet blir et samarbeid mellom Skanska Bygg og Skanska Husfabrikken.

NYBYGG PÅ 8000 KVADRATMETER: Totalt har nybyggene en arealramme på ca. 8.000 kvadratmeter og oppgradering av utomhusområdet utgjør ca. 34 mål.

Det fremkommer i en pressemelding fra Skanska.

Som en del av arbeidet med å skape et flere fengselsplasser i Oslo-regionen skal Statsbygg i oppdrag fra Justis- og beredskapsdepartementet gjennomføre utvidelsen av Romerike fengsel, avdeling Ullersmo.

Totalentreprenør

Utvidelsen av Ullersmo og kontrakten med Skanska består av et nytt forlegningsbygg, et aktivitetsbygg og noe utenomhusarbeider.

De nye fasilitetene skal etter planen innebærer økt kapasitet på netto 76 fengselsplasser. For å få plass til det nye forlegningsbygget skal to eksisterende bygg rives.

Statsbygg har inngått avtale med Skanska Norge AS som totaltentreprenør for prosjektet.

Det blir det sjette tilsvarende forlegningsbygget som Statsbygg bygger for Kriminalomsorgen. Skanska var også med på å bygge de to første forlegningsbyggene som ble bygget på henholdsvis Ullersmo og i Eidsberg i 2017.

Internt samarbeid

For Skanska innebærer prosjektet et internt samarbeid mellom Skanska Bygg Øst og Skanska Husfabrikken, som produserer prefabrikkerte bygningsmoduler og bygningselementer.

– Modulbasert bygging innebærer god logistikk og effektivitet. Fengselet skal være i drift under hele prosjektet, så det er et poeng at vi sparer belastning for de som er tilknyttet fengselet der vi kan, sier prosjektsjef i Skanska, Tom-Erik Øverby.

– Utvidelsen av Ullersmo faller inn i rekken av flere jobber for Statsbygg over en lengre periode, sier konserndirektør for Bygg i Skanska, Tor Arne Midtskogen.

Byggestart blir i første halvdel av 2023. Prosjektet ventes ferdigstilt i 2025.

Opphav og kilder: Pressemelding fra Skanska og pressemelding fra Statsbygg

KLIKK for alle artikler i Building Supply.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.096