23948sdkhjf

Bjørn-Ingar fra Ørsta: - Da var det godt å ha lokalkjente og flinke kollegaer

MENNESKENE PÅ VEIEN
“Nå liker jeg best å kjøre på smale veier langs fjord og fjell”

  • Sjåfør: Bjørn-Ingar Hamar Nilsen
  • Bosted: Ørsta
  • Kjører: Stort sett på Sunnmøre, med noen avstikkere av og til.
  • Bil: Volvo FH4 540 kranbil med løftetandem og Fassi F820.
  • Transporterer: Kjører hovedsakelig for den lokale byggebransjen på Sunnmøre, men også internkraning i bedriften som containere som skal på plasser som er utilgjengelige for containerbilene.
  • Bjørn-Ingar startet som lærling i januar 2017, rett etter 19-ukers kurs i Kristiansund. Han kjører for Retura Søre Sunnmøre AS.
  • Instagram: @bringar98

"Jeg har vel alltid hatt interesse for ting med motor på. Jeg kjørte traktor alene før jeg rakk ned til pedalene, og ble med stefaren min på turer fra jeg var ti år. Valget om å bli yrkessjåfør ble ikke tatt før jeg skulle søke VG2. Da fant jeg ut at jeg fikk dekket sertifikat og kurs ved å gå VG2 Transport og logistikk, og videre til 19-ukers kurs. Det gjorde jeg, og etterhvert fikk jeg sertifikatet.

Jeg husker spesielt godt da jeg som lærling kjørte den første turen til Østlandet med krokbil. Han som var fast sjåfør var hjemme i permisjon, så jeg fikk tilbud om å kjøre fra Sunnmøre til Brevik med ADR spesialavfall.

Turen i seg selv gikk fint, men jeg innrømmer at det var litt ekstra puls når jeg nærmet meg Oslo. Da var det godt å ha lokalkjente og flinke kollegaer, som via handsfree'en loset meg gjennom denne første gangen i hovedstaden.

Nå liker jeg best å kjøre på smale veier langs fjord og fjell. Så Sogn og Fjordane og Sunnmøre er gode kandidater der.

I hverdagen er det viktig for meg å få løst oppdragene best mulig for kundene. Og en god termos med kaffe, da det gjerne blir litt venting i vår bransje."

Opphav og kilder: Tungt.no

KLIKK for alle artikler i Menneskene på veien.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.095