Bjørn er best i Skandinavia

Under Europamesterskapet for DAF-teknikere i Nederland, havnet vestlendingen på tredje plass!

Sterk tredjeplass til Bjørn Måge, verksmester hos DAF i Bergen. Foto: privat
Sterk tredjeplass til Bjørn Måge, verksmester hos DAF i Bergen. Foto: privat
Sist oppdatert

Bjørn Måge kvalifiserte seg allerede i fjor, etter et nasjonalt mesterskap, som han vant. Dermed gikk turen til Nederland og verkstedet i Eindhoven forrige uke. På flyturen hjem igjen fikk han altså med seg litt ekstra håndbagasje.

- Vi var 18 nasjoner som konkurrerte i alt fra feilsøking til kundebehandling. Konkurransen besto av ni oppgaver, hver på 45 minutter, forteller Måge. Det var altså nok å sette fingrene i for verksmesteren som innrømmer at han hadde et håp om å havne i øvre sjikt denne gangen. Han er kjempefornøyd med en tredjeplass, avslører han.

Verksmester med lang DAF-karriere, Bjørn Måge i Bergen. Foto: privat
Verksmester med lang DAF-karriere, Bjørn Måge i Bergen. Foto: privat

- Jeg tror styrken min er at jeg har jobbet med DAF i 26 år nå, helt siden jeg begynte som lærling ved verkstedet i Bergen i mai 1992. Jeg begynte på bunn og har tatt alle skittjobbene også i løpet av min karrière. Nå er jeg mest glad i det som handler om teknikk og elektronikk. I tillegg har jeg en genuin interesse for lastebiler og spesielt DAF, legger han til.

Det må føles godt at et lite verksted i Norge kan hevde seg blant de store verkstedene ute i Europa, som har vesentlig større mengder bil å jobbe med enn Team-verkstedet i Bergen. Responsen fra kollegene var ihvertfall en topplassering verdig, skal vi tro den dyktige verksmesteren. Feiringen pågår fortsatt.

Dyktige folk trenger god faglitteratur.

Tegn et abonnement på TransportMagasinet her!