Børstad fyller 75 år

I dag blir det storslagen feiring for 200 gjester. Blant hedersgjestene finner vi denne nyoppussede snutebilen.... Ja, og Åge Aleksandersen da.

Ble akkurat klar til jubileumet. Gutta på Børstad har jobbet natt og dag for å få den nye snuten klar til denne helgen.
Ble akkurat klar til jubileumet. Gutta på Børstad har jobbet natt og dag for å få den nye snuten klar til denne helgen.
Sist oppdatert

Vi begynner å få flere jubilanter blant transportørene våre. Denne helgen er det Børstad Transport i Stjørdal som feirer seg selv med hele 75 år på veien.

- Ja, det stemmer. Vi ber alle ansatte med følge opp til Storlien høyfjellshotell. Vi blir omkring 200 personer der oppe, forteller Trond Stuevold. Han er verkstedleder i bedriften som nå teller 115 ansatte.

Pionerbedrift

Det er en ærverdig bedrift som nå feirer. Familieselskapet ble etablert i 1942 av Ola Børstad. På den tiden var det tradisjonelt gods, tømmer og anleggskjøring det gikk i. Men det stoppet ikke der. Etter krigen vokste de. I 1973 ble de første tankbilene kjøpt og i 1983 var de blant de første som behandlet farlig avfall både fra private, bedrifter og det offentlige. Husker vi ikke helt galt, skrev vi om dem i SjåførMagasinet (gamle navnet på TransportMagasinet) for første gang i 1993. Da var de først ute i Trøndelag med HMS.

Siden har det gått slag i slag. Året etter begynte de å kjøre ruter for Schenker mellom Trøndelag og Østlandet. I 2006 kjøpte firmaet Trio Tank og Transportsentralen Stjørdal. I 2014 startet Børstads Transport med fortransport for Felleskjøpet Agri, denne delen av Børstad teller 21 biler og over 30 ansatte…. og i år har de jammen handlet Undlien Transport også. Like etterpå fikk de logistikkprisen 2017 i Trøndelag.

Gutta hos Børstad har bare gitt smådrypp av den nye bilen. Det er først i dag den er "offentlig". 
Gutta hos Børstad har bare gitt smådrypp av den nye bilen. Det er først i dag den er "offentlig". 

Nyoppusset Scania 164 er blant hedersgjestene

Og selv om bedriften omsetter for omkring 200 millioner kroner og har rundtomkring 80-85 kjøretøy, alt etter hvem man prater med, er det allikevel to kuriøse saker vi ikke kommer utenom: Det ene er en nyoppusset snutebil, en Scania 164/480 fra 2003.

Åtteren kan gi god lyd - om man vil.
Åtteren kan gi god lyd - om man vil.

- Vi pratet lenge om å ha en snutebil klar til jubileumet, forteller Stuevold. Men vi fikk ikke særlig gehør da vi først tok opp temaet. Men så ble eieren vår, Sverre Myrvold, pensjonist og sluttet som daglig leder. Like før jul troppet han opp og fortalte at han hadde grunnet litt på dette og kommet frem til at det kunne være artig å hatt en snutebil til jubileumet. Da tok det ikke lange tiden, vet du. Vi var på blocket og kikket, fant to kandidater og valgte den ene. Den er nå plukket ned, ramma er sandblåst og fronten har blitt fornyet. Nå har vi holdt på dag og natt for å bli ferdig. Det siste ble faktisk lakkert i går. Åtteren kan gi god lyd, om vi vil. Men det trenger du kanskje ikke skrive? - Neida. Det forblir mellom oss.

Åge Aleksandersen kommer også

Dessuten vet mange at bedriften har kjøring og logistikk for Åge Aleksandersen og Sambandet. Det skal dermed ikke overraske om det blir en liten opptreden på Storlien med den godeste trubaduren denne lørdagskvelden. - Men det må du ikke skrive før klokka tre, altså - du skjønner at vi har ikke annonsert dette og heller ikke vist snutebilen i all sin prakt. Den vil gjestene først se når de kommer i tretiden på lørdag, avslutter Trond Stuevold.

I skrivende stund er klokken to minutter over tre. Vi er altså innafor og kan bare ønske hele gjengen på Børstad en alle tiders flott feiring. Vi gratulerer!

Ingen tvil om at det er lastebilfeiring på gang i dag. 75 år er en anseelig alder. 
Ingen tvil om at det er lastebilfeiring på gang i dag. 75 år er en anseelig alder.