Årets lærebedrift

Bring transportløsninger, avdeling Lom og Otta er kåret til årets lærebedrift innen transport og logistikk.

Geir Inge Kirkestuen, distriktssjef i Bring Gudbrandsdalen. FOTO: Håvard Jørstad / Posten<div><br></div>
Geir Inge Kirkestuen, distriktssjef i Bring Gudbrandsdalen. FOTO: Håvard Jørstad / Posten

Publisert

Det er fortsatt litt uvant å se Geir Inge Kirkestuen i Bring-jakke. Kanskje burde han hatt et tre-tall bakpå jakka også.

Det er nemlig tre år siden han solgte bedriften sin til Bring. Det er også tre år siden han delte historien om at han tre år før det igjen gjorde en stor innsats og snudde bedriftens underskudd på noen millioner kroner til å gå den rette veien oppover igjen.

Årets lærebedrift

Men tall er altså ikke det eneste denne transportøren er god på. Onsdag kom nemlig nyheten om at Bring transportløsninger, avdeling Lom og Otta, er kåret til årets lærebedrift innen transport og logistikk. Det er Sotin (Samarbeidsforum for opplæringsvirksomheter innen transport- og logistikkfag i Norge) som står bak utmerkelsen.

Helt siden 1997 har Kirkestuen utdannet lærlinger og hatt tre (der kom tretallet igjen) på plass til enher tid. Av og til har de også dristet seg opp på fire. Denne rekrutteringsjobben har fortsatt etter at Bring overtok i 2014 og tilsammen har 45-50 lærlinger hatt tiden sin her. Hvert år har de vært på ungdomsskolen for å informere om yrket sammen med opplæringskontoret og også støttet fagturer og tilstelninger økonomiske

I løpet av de 20 årene de har hatt lærlinger, er det bare to som har valgt å avbryte kontrakten, ellers så har alle bestått fagbrev.

Bak nominasjonen står Per Steinar Brendløkken ved opplæringskontoret på Otta. – Bring stiller alltid opp og har skjønt dette med rekruttering. De er, og har vært, en solid bedrift for lokalsamfunnet og ungdommen. Dette har selvfølgelig gitt store ringvirkninger for lokalsamfunnet, med arbeidsplasser og i neste omgang bosetting, sier Brendløkken.

Geir Inge Kirkestuen, som nå er distriktssjef i Bring Gudbrandsdalen, peker på at bransjen har hatt, og kommer til å ha, utfordringer med rekruttering. - Vi har selv et ansvar for å bidra, både med å ta inn lærlinger og ikke minst jobbe aktivt med å få ungdom til å interessere seg for faget og bransjen, understreker han.

F.v.: Ansvarlig for oppfølging av lærlinger ved Bring i Lom, Wenche Smetop; sjåfør og tidligere lærling Sondre Haugtredet og lærling Anders Olderløkken.
F.v.: Ansvarlig for oppfølging av lærlinger ved Bring i Lom, Wenche Smetop; sjåfør og tidligere lærling Sondre Haugtredet og lærling Anders Olderløkken.

Eget program for lærlingene

I juryens begrunnelse trekkes det også fram at Bring har et eget program for lærlingene. – Vi har alltid lagt vekt på at lærlingperioden skal ha en progresjon – fra å starte som hjelpemann, til distribusjonssjåfør og til slutt som vogntogsjåfør. Det er viktig å skape trygge rammer, for da lærer man bedre – det er vel den enkle oppskriften vi alltid har prøvd å følge. Prisen er et resultat av målrettet og godt utført arbeid av alle de som har hatt ansvar for lærlinger i bedriften gjennom mange år, sier Kirkestuen.