Nå skifter brua farge igjen

Det er åttende gang på rad at vegvesenet viser sin støtte på denne måten.

I hele oktober vil Kolomoen bru over E6 i Stange være farget i roa. Det er åttende året på rad Statens vegvesen på denne måten gir sin støtte til Rosa sløyfe - aksjonen. 
 Foto: Jens Haugen
I hele oktober vil Kolomoen bru over E6 i Stange være farget i roa. Det er åttende året på rad Statens vegvesen på denne måten gir sin støtte til Rosa sløyfe - aksjonen. Foto: Jens Haugen
Sist oppdatert

Du har kanskje sett den tidligere - Kolomoen bru over E6 i Stange har det med å skifte farge til rosa i oktober. Det er faktisk åttende gang på rad at Statens vegvesen på denne måten støtter Kreftforeningen og Brystkreftforeningen sin Rosa Sløyfe-aksjon.

Ut oktober blir Kolomoen bru over E6 i Stange farget rosa i mørket. For åttende året på rad støtter Statens vegvesen på denne måten.

Rosa sløyfe er en internasjonal folkebevegelse som markeres over hele verden i oktober hvert år. I dag overlever heldigvis 9 av 10 brystkreft. Men for minst en av tre overlevere har behandlingen en høy pris: De får senskader. For første gang retter årets aksjonen oppmerksomheten mot baksiden av sløyfa: senskader etter brystkreftbehandling. Målet er å øke kunnskapen om senskader, slik at det skal bli lettere å forstå og akseptere at kreftfri ikke alltid betyr det samme som frisk.

-Rosa Sløyfe er en god sak vi er glad for å kunne støtte. I løpet av et døgn passerer i gjennomsnitt 15.800 biler Kolomoen, enten på E6 eller på rv. 3. Det vil si at i løpet av 31 oktoberdager vil de som kjører eller er passasjerer i totalt 489.800 biler se brua, enten i dagslys eller i rosa drakt på kvelds- eller nattetid. Det betyr at mange på denne måten vil bli minnet om aksjonen, og det er bra, sier avdelingsdirektør Aud Margrethe Riseng i Statens vegvesen.