dagens bilde

Pausefisk? Nei, en Scania 80 Super snutebil i arbeid

Akkurat nå er også Norge på sitt vakreste. For det skader ikke med sprakende fargeprakt og høsting av markens grøde. Akkurat denne karen måtte jeg bare ta bilde av. Hadde jeg skjønt meg på instagram hadde jeg postet den der.

Fotograf? Haakon Førde. Last? Kan være havregryn, kan være formloff. Jeg er da ikke bonde!
Fotograf? Haakon Førde. Last? Kan være havregryn, kan være formloff. Jeg er da ikke bonde!
Sist oppdatert

Det ble en fin 50-milsrunde i dag. Tyrifjorden, Hønefoss, Eggemoen, Hadeland, Brandbu.

Boller, kaffe og urinering på Lygnaseter. Toten, Gjøvik, svulmende Mjøsa. Lillehammer.

Lunsj hos Litra. Masse bra lastebilprat med 100-åringen som ikke har klatret ut av vinduet ennå, men bare så vidt har kommet seg etter festen.

Brøttumsbakkene, Rudshøgda, Tangen. Boller på Espa (spurte om å få tre supersunne rosinboller, men da ble hun litt snurt gitt. Ingen som har spurt om det før?).

Minnesund, Eidsvold, Dal, Algarheim, Kløfta. Rotterace inn mot Oslo.

Men før det måtte jeg bare stoppe her på et jorde utenfor Jessheim. Kanskje heter det Gystad, kanskje heter det Fladby.

En diger, bleikgrønn Claaas-maskin er i ferd med å høvle et jorde på null komma svisj. Jeg skjønner jo hva den driver med, men jeg er ikke bonde. Aner ikke om det er havregryn eller formloff den høster.

Men henslengt i en fredelig krok, med hatten lett tilbaketrukket og en tynn sigarillo i munnviken - eller var det Lucky Luke? - står altså denne vakre arbeidshesten. Som tatt ut av tiden. En 80 Super. Den ser ikke jålete ut. Den ser ikke rar ut. Den ser ikke en gang stresset ut.

Ville bare nevne det. Scaniaen har noen jevnaldrende brødre og søstre i arbeid der ute for tiden. En liten takk til alle der ute som bidrar til å gjøre Norge enda vakrere. Lettere å jobbe da.