Regnskapene 2017

Liste: De 100 beste transportbedriftene

Alle de 100 beste i 2017 hadde over 10 prosent resultatmargin.

Kranbilister er hyppige gjester på 100-beste-listen. Denne gjengen på arkivbilde fra krantreffet i vår hadde glatt kvalifisert seg til listen om de bare hadde vokst litt til. Nedre grense på listen er 10 mill i omsetning.
Kranbilister er hyppige gjester på 100-beste-listen. Denne gjengen på arkivbilde fra krantreffet i vår hadde glatt kvalifisert seg til listen om de bare hadde vokst litt til. Nedre grense på listen er 10 mill i omsetning. Foto: Sondre Sjong
Sist oppdatert

Godstransport er for det meste de lave marginers business.

Fra 2016 til 2017 gikk marginene dessuten feil vei for bransjen som helhet.

Men! Og vi har sagt det før - det tjenes også gode penger av dem som har funnet nøkkelen til god drift.

TransportMagasinet har satt opp nøkkeltall for de 100 største, 100 beste og 100 mestvoksende i godstransport på vei i Norge.

Her er listen over de 100 beste

Merk følgende:

Av flere feilmuligheter nevner vi at gode transportører kan ha andre næringskoder. Det er heller ikke alle bedrifter i bransjen som hadde registrert 2017-regnskapene på det tidspunktet. Og ikke minst finnes det bedrifter på listen med svært gode tall som skyldes andre ting en ren drift. Med ønske om trivelig listelesing!

Norges næringsliv har åpne og offentlige regnskaper. Ved hjelp av Brønnøysundregistrene og søkehjelpere – i vårt tilfelle Proff Forvalt – er det mulig å se hvordan det står til i en lang rekke sektorer. Våre lister er basert på utdrag av regnskapene etter følgende kriterier;

  1. Er registrert med næringskode Godstransport på vei.
  2. Har registrert regnskap for 2017 i Brønnøysundregistrene per 1. august
  3. Har over 10 millioner kroner i driftsinntekter (omsetning) i 2017

De 100 beste er listet opp som høyest prosentvis resultat av omsetning før skatt. Tips: Er tabellen vanskelig å lese, høyreklikke på bildet og åpne i ny fane.