Det finnes ingen trailersjåfører

Boggiløft er ingen dans for tunge parkettslitere, Dolly er ikke bare for Donald og ADR er ikke forkortelsen på et land. Nå lanserer NLF ordliste for bransjen.

Hva er et modulvogntog? Svaret finner du (forhåpentligvis) i ordlista.
Hva er et modulvogntog? Svaret finner du (forhåpentligvis) i ordlista.
Publisert Oppdatert

Bransjefolk vet at en trailer ikke kan kjøre av seg selv. Det bør gjerne en trekkvogn til. Det finnes lastebilsjåfører, men strengt tatt har det aldri eksistert trailersjåfører. Dette vet bransjen, men ikke menigmann - og iallefall ikke avisene.

Men man kan jo også selv innimellom ta seg i å lure på hva enkelte forkortelser eller begrep i bransjen betyr. For hva er egentlig en elefantoverhaling? Dette danske uttrykket som plutselig også blir brukt i Norge. Og hva står ITD, IRU, NTF og alle de andre fonetiske snubletrådene for?

Fatt mot. Norges Lastebileier-Forbund har nettopp lansert en bransjeordbok som forklarer en rekke bransjebegrep.

Leser man med argusøyne, vil man kanskje oppdage begreper som kan omformuleres eller man savner noen uttrykk. Det er NLF klar over. Derfor oppfordrer organisasjonen alle som er inne i ordlista til å bidra.

Ser du definisjoner som kan forbedres, eller om det er flere begreper eller forkortelser som bør være med, gi beskjed. NLF vil at listen skal utvikles på en slik måte at det er til hjelp for alle innen en positiv næring.

Her finner du listen.