Her er Scanias første gassbusser i Norge

Norsk Scania har levert 36 gass-busser til Nobina Norge AS. Dette er første gangen Scania leverer gass-busser i Norge. De kan gå på både natur- og biogass og har fått egen fyllestasjon i forbindelse med leveransen av de nye bussene.

Nobina Norge AS har ca. 1 000 medarbeidere og omlag 500 busser. Selskapets hovedkontor er i Oslo og er Nordens største busselskap med ca. 7 000 medarbeidere og 4 000 busser i Danmark, Finland, Norge og Sverige.
Nobina Norge AS har ca. 1 000 medarbeidere og omlag 500 busser. Selskapets hovedkontor er i Oslo og er Nordens største busselskap med ca. 7 000 medarbeidere og 4 000 busser i Danmark, Finland, Norge og Sverige. Foto: Norsk Scania
Sist oppdatert

Bussene skal gå for Ruter AS i anbudskjøring i Ski og erstatter eldre busser som har vært i bruk i samme området.

- Det er ekstra gledelig at vi med denne leveransen kan vise til noe av det nyeste og mest miljøvennlige Scania leverer. Med Euro 6-gassmotorer på 320 hestekrefter får du en støysvak buss som både trekker godt og er meget snill med tanke på utslipp heter det i en pressemelding fra Scania.

Nobina Norge AS er et datterselskap i Nobina AB som er nordens største operatør av persontransport med buss.

I Norge utfører de kollektivtransport på by- og regionsruter samt skolekjøring med buss for oppdragsgivere i Akershus, Hordaland, Oslo og Troms.

Norsk Scania hadde et rekordår i 2014 med 159 leverte busser.

Rutebusser sto bak store deler av leveransene. I 2015 ser det ut til at suksessen gjentas, med leveranser over store deler av Østlandsområdet og Finnmark. Disse bussene kommer til å gå i området rundt Ski i Follo.

Bussene ble overlevert lørdag 20. juni og satt i kjøring påfølgende søndag.
Bussene ble overlevert lørdag 20. juni og satt i kjøring påfølgende søndag. Foto: Scania

Denne saken ble første gang publisert 30/06 2015, og sist oppdatert 06/04 2017