Oslo Motor Show 2017:

Høy glitterfaktor på Oslo Motor Show

Årets utgave av Oslo Motor Show er kanskje den beste hittil.

Sist oppdatert

Er man et snev av interessert i motor, MC, bil eller lastebil, skal man ha relativt tunge argumenter for ikke å besøke Oslo Motor Show. Selv har jeg besøkt Oslo Motor Show alle årene dette arrangementet har gått av stabelen. Derfor står jeg inne for påstanden om at årets utgave, den åttende i rekken, topper hele greia. I år er antall utstillere ca. 150, fordelt på et innendørs utstillingsareal på ca. 30.000 kvm. I tillegg er det 7.000 kvm utendørs rallybane med aktiviteter. Besøkstall i 2016 var ca. 40.586.

I Hall E, der de tunge holder til, var det som vanlig snakk om lastebiler i alle former. Veteranlastebilene var på plass, showlastebilene var på plass, modellastebilene var på plass, og de tre største lastebilimportørene var på plass. Nå skulle man kanskje tro at lastebilimportørene ikke ville få så stort utbytte av å delta på en messe som i all hovedsak er rettet mot de som har bil og motor som hobby, men det stemmer ikke. «Vi er faktisk overrasket over hvor mange av våre kunder vi treffer her. Det er tydelig at lastebileiere også er interessert i bil som hobby», sa en av importørrepresentantene til oss.

I tillegg til selve messa, hadde Amcar, som er landets største bilhobbyorganisasjon, invitert til sin årlige bilhobbykonferanse på Thon Hotell vegg i vegg. Dette var en konferanse som absolutt var verdt å få med seg, der blant annet vår samferdselsminister holdt et meget godt innlegg om det å ha bil som hobby, i en tid der miljø står høyt på den politiske agendaen.

Når dette skrives er siste dag av Oslo Motor Show så vidt kommet i gang, så vi har foreløpig ikke noen resultatliste fra hvem som vant hva av lastebilene på messa.