23948sdkhjf

Hverdagshelten Wiggo satte det hele i gang

Av og til kan en enkel innsats fra et menneske utgjøre en kolossal forskjell for et annet. Som det gjør i historien om Barnabas.

- Dette har blitt noe helt annet og mye større enn jeg i min villeste fantasi trodde. Wiggo sitter på standen vår på messa og sjekker facebookkontoen sin. Kontrollerer sånn cirka hvor mange som har likt meldingen hans som har blitt delt overalt på nettet.

Wiggo H. Lamala kjører for Toten Transport. Pausene sine har han i Eidfjord. Etter en tid la han merke til en guttunge på omkring seks år som kikket på lastebilene og som nærmest vibrerte i ekstase når han så dem passere.

En dag spurte han så om guttungen, Barnabas, ville kikke inn i bilen, men det var litt i skumleste laget for gutten som ikke eide språk men som mest av alt var opptatt av lastebiler.

Les også: Du sitter ikke uberørt etter å ha lest om denne gutten

Neste gang de møttes hadde Wiggo tatt med en kalender til ham som en liten oppmuntring. Det ble satt pris på og da Wiggo kort tid senere fikk høre at den hadde fått hedersplassen i stuen, fikk det ham til å tenke. Skal det så lite til for å glede guttungen og hans foreldre, ville han gjøre noe mer. Wiggo fikk gehør hos Toten Transport som ga en modell-lastebil og noen effekter.

- Han lyste opp som var det julekvelden, forteller Viggo. På facebook skrev så Wiggo et innlegg og ba andre sjåfører dra litt i hornet for guttungen som sto og fulgte med på lastebiltrafikken.

Dermed begynte ballen å rulle. Flere tusen likes på facebook og en rekke engasjerte mennesker kom på banen. Alle ville hjelpe Barnabas og hans foreldre.

Det endte med at Bring sponset hotell slik at de skulle få oppleve transportmessa og konvoien. I tillegg har TV2 filmet familien underveis.

- Dette er langt mer enn jeg tenkte innledningsvis, forteller Wiggo som synes det er stor stas for familien. De har grått i telefonen til meg og vært svært takknemmelige avslutter hverdagshelten Wiggo.

Se Barnabas på TV2

Mange har latt seg gripe av Barnabas og hans familie. TV2 har filmet både hjemme i Eidfjord og også på TRANSPORTmessa.

Dersom ikke sendeplanene blir endret, kan du se innslaget om ham på Lørdagsmagasinet førstkommende lørdag den 13/9 klokken 18.45.

Det skal vi.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078