I kveld ser vi svensk tv

Svensk dokumentar tar for seg transportbransjen - og nedskjæringer i kontrollvirksomheten.

TV-teamet møter også Thomas Morell fra Sveriges Åkeriföretag. Morell er en kraftig stemme for transportbransjen i nabolandet.
TV-teamet møter også Thomas Morell fra Sveriges Åkeriföretag. Morell er en kraftig stemme for transportbransjen i nabolandet. Foto: Tommy Holl
Sist oppdatert

I kveld er det transportbransjen som er tema i tv-serien «Uppdrag gransking». Sverige opplever for tiden kraftige nedskjæringer i kontrollenhetene. - Trafikkpolitiet er slaktet, forteller en erfaren politietterforsker. Det er ikke innenriksminister Anders Ygeman helt enig i.

Men; Færre kontroller betyr en dyster fremtid for seriøse transportører.

I kveldens program møter vi også vår svenske journalist-kollega, Heidi Bodensjö. Det var hennes artikler i Proffs som ble startskuddet for «Här stannar Sverige» - en gruppe som lastebileier Johan Kullgren dro igang og som senere spredte seg over hele Europa.

Les også: Nok er nok for titusener sjåfører. Nå stanser de bilene.

Dessuten blir vi med på kontrollplasser og får høre hvordan både kontrollører og politiet ser på dagens situasjon - og hva de tror om fremtiden.

Programmet går på SVT1 og SVT Play klokken 20.00 i dag, onsdag.

Også tidligere har svensk tv laget gode dokumentarer om transportbransjen. En av de viktigste er denne: Avslørte en transportbransje i krise.

Denne saken ble første gang publisert 04/11 2015, og sist oppdatert 06/04 2017