Her droppes køen på trafikkstasjonen

Om prøveprosjektet fungerer, kan løsningen dukke opp flere plasser.

Den nederste knappen er etterlengtet. Foreløpig er det kun den ene trafikkstasjonen som har forhåndbestilling, men fungerer alt, kan flere komme etter. Foto: Statens vegvesen.
Den nederste knappen er etterlengtet. Foreløpig er det kun den ene trafikkstasjonen som har forhåndbestilling, men fungerer alt, kan flere komme etter. Foto: Statens vegvesen.
Sist oppdatert

Rekk opp kølappen de som ikke har ergret seg over de til tider endeløse køene på trafikkstasjonene rundt om i landet.

På Risløkka trafikkstasjon i hovedstaden er nå et prøveprosjekt i gang. På nettsidene ligger nemlig en ny lenke som gir deg muligheten til å bestille time for skranketjenestene. Dermed slipper du kø og ventetid.

Prosjektet har foreløpig vist seg å være populært. De to første dagene fikk Risløkka 55 timebestillinger – uten at løsningen har vært markedsført på andre steder enn stasjonens hjemmeside.

- Dette gjør et besøk hos oss på Risløkka mye mer forutsigbart. Nå kan folk komme når det passer dem, og de vet at de vil få behandlet saken sin på det tidspunktet de har bestilt time, sier kontorsjef på Risløkka, Mikael Khokhar, i en pressemelding.

Det er altså skranketjenestene som kan bestilles. Det betyr at du kan bestille time for fornyelse og innbytte av førerkort, registrering og omregistrering av kjøretøy og prøveskilt.

Time for kjøretøykontroll kan allerede nå bestilles på Din side på vegvesen.no. Der kan du også levere salgsmelding, melde tapt førerkort eller tapt vognkort. Den eneste tjenesten som det nå ikke er mulig å bestille på forhånd er time for teoriprøve. Der er det kun drop-in tilbud som fortsatt gjelder.

- Det er mange i vegvesenet som følger med på dette prosjektet og som ønsker seg noe lignende. Hvis alt går som det skal vil nok dette dukke opp flere steder i landet etter hvert, avslutter Khokhar.