- Ingen streik i dag, opplyser Girteka

Meldingen kommer etter uro og antydninger til streik av Girteka-sjåfører fra i dag kl. 0900, varslet gjennom flere media i helgen.

Alle biler i drift, opplyser Girteka i formiddag.
Alle biler i drift, opplyser Girteka i formiddag. Foto: Bjørn Røst Kjørmo, arkiv
Sist oppdatert

Vi har i dag ikke lastebiler som står stille grunnet verken streik eller problemer grunnet koronakrisen, skriver Girtekas talsmann Kristian Kaas Mortensen i en melding i formiddag.

Se vår artikkel under for bakgrunn.

Det opplyses at selvsagt er også Girteka påvirket av krisen, og det er gjort en rekke kostnadsreduserende tiltak. Blant annet frys i nye ansettelser og andre prosjekter.

Den omtalte sjåføruroen skal etter det Tungt.no erfarer skyldes kutt i godtgjørelser. Kaas Mortensen forklarer dette slik, oversatt fra engelsk:

"Vi reduserer ikke sjåførenes lønn. Vi har i en periode utbetalt høye daglige godtgjørelser med utgangspunktet i belastningen knyttet til krisen. Det er denne som nå midlertidig reduseres, som den gjør for alle våre 18.000 ansatte.

Vi skjønner at dette ikke faller i god jord hos våre sjåfører, men vi møter også forståelse for at vi må ta grep for å redde så mange arbeidsplasser som mulig mens pandemien pågår".