Kim Johansen International Transport AS:

Kim Johansen gir opp Norge!

Kim Johansen International Transport AS kutter ut innlandskjøringen i Norge og har sagt opp ni ansatte. “Vi har tapt nok penger i Norge”, sier Kim Johansen i en kommentar.

Heretter skal Kim Johansen konsentrere seg om import- og eksportkjøring til og fra Norge.
Heretter skal Kim Johansen konsentrere seg om import- og eksportkjøring til og fra Norge.
Sist oppdatert
Kim Johansen sier i en kommentar til TransportMagasinet at de har tapt nok penger i Norge nå.
Kim Johansen sier i en kommentar til TransportMagasinet at de har tapt nok penger i Norge nå.

Det danske transportselskapet Kim Johansen har vært mye i fokus de senere årene. Ikke minst på grunn av problemer med utforkjøringer sist vinter. Videre har de vært mistenkt i flere kabotasjesaker. Les mer HER.

Nylig ble vi kjent med at det danske selskapet har sagt opp ni ansatte ved Kim Johansen Internasjonal Transport AS på Gardermoen, og vårt tips gikk ut på at det danske selskapet nå skal gi seg med innlandskjøring i Norge.

Røde tall

I følge regnskapstall vi har sett på så har den norske avdelingen slitt med inntjeningen, spesielt i 2012 da resultatet endte på nesten 2,5 millioner kroner i minus, og i regnskapet står det norske selskapet oppført med negativ egenkapital. Videre har det vært mye problemer med utforkjøringer i Norge. Spesielt mye har det vært vinteren 2012/2013.

Vi har snakket med Kim Johansen som bekrefter at de nå kaster inn håndkleet når det gjelder innlandskjøring i Norge.

Gir seg

-Vi kommer til å beholde våre norskregistrerte biler og sjåførene som er ansatt på dem, og avdelingen på Gardermoen skal nok videreføres i en eller annen form. Men vi gir oss med innlandskjøringen og har varslet oppsigelse av ni personer som har jobbet med denne delen av virksomheten, sier Kim Johansen til TransportMagasinet.

-Dere har vært plaget med mange skader og utforkjøringer sist vinter. Er det årsaken til at dere nå gir opp Norge?

-Det stemmer at skadestatistikken ikke har vært god, men det er ikke årsaken alene. Vi tapte mye penger da Vare & Transport Tjenester AS på Gardermoen ble avviklet. Det har rett og slett vist seg å være vanskelig å tjene penger i Norge. Derfor velger vi å endre driften. Vi kutter ut den rene innlandskjøringen. I framtiden skal vi konsentrere oss om eksport- og importkjøring til og fra Norge. Vi har tapt nok penger i Norge nå, avslutter Kim Johansen, administrerende direktør i Kim Johansen Transport Group.

Les artikkelen om da Vare & Transport Tjenester AS ble avviklet HER.

Kim Johansen International Transport AS på Gardermoen har etter det vi vet 36 biler på norske skilt. I løyveregisteret står de oppført med 50 godsløyver samt 16 fellesskapstillatelser.

Les om da vi var med en av Kim Johansens rumenske sjåfører HER.

Exit Norge for Kim Johansen. Nå kutter de ut innlandskjøringen.
Exit Norge for Kim Johansen. Nå kutter de ut innlandskjøringen.

Denne saken ble første gang publisert 02/10 2013, og sist oppdatert 07/04 2017