King of the camp

Dagfinn Rasmussen kjøpte Scania R580 for å dra på fest!

Dagfinn Rasmussen og medeier Odd Åge Hustveit på Stryn Motorfestival. For dem har sommeren bare så vidt begynt.
Dagfinn Rasmussen og medeier Odd Åge Hustveit på Stryn Motorfestival. For dem har sommeren bare så vidt begynt. Foto: Frode Tellevik
Sist oppdatert
Får Dagfinn det som han vil, blir det TV i døren neste år.
Får Dagfinn det som han vil, blir det TV i døren neste år. Foto: Frode Tellevik
Dagfinn Rasmussen, sommerens festivalkonge.
Dagfinn Rasmussen, sommerens festivalkonge. Foto: Frode Tellevik

Ungkaren fra Sauda kjører til daglig for Tipp Transport på smelteverket i hjembyen, men når festivalsommeren er i anmarsj, må han ut på landeveien.

I en trekkvogn uten svingskivefett.

Rakrør

- Jeg hadde en 144 for noen år siden som jeg gjorde akkurat det samme med, fortalte han da vi møttes på Stryn Motorfestival. Etter noen år uten lastebil ble fristelsen for stor da det dukket opp en med rakrør og gearstang.

- Det var litt på grunn av lyden jeg kjøpte den.

Garasje

At det er en forholdsvis dyr hobby han har skaffet seg, legger han ikke skjul på. Men han fastholder at den kun er tiltenkt festivalbruk så lenge den er i hans eie.

- Etter EU-godkjenning i september, setter jeg den i garasjen jeg har bygget til den. Der skal den stå til neste påske igjen, smiler han.

Ferie

Denne sommeren blir det mye festivalliv på saudabuen. Country, blues og lastebilmesser er nedslagsfeltet. Etter messen i Bergen i august skal han ha ferie, fortalte han. Scaniaen fra 2006 har en fortid hos Target Logistikk og  Hagebø Transport i Bergen, og den  ble oppgradert av førstnevnte i 2014.

Buur

Det var derfor ikke så aldeles mye som måtte gjøres med den, men Dagfinn sendte den likevel til Danmark for opptrekking, lakkering av skjermer og montering av platting. Litt motivlakk har det også blitt.

TV til folket

- Planen er å dra ned igjen til Danmark etter sommeren for å gjøre noe med dørene og dashbordet. Jeg har veldig lyst til å bygge TV i dørene, så jeg kan vise film når jeg står på utstilling sånn som dette, smiler han.

Fine år

- Neste prosjekt må bli Longline med snute, smiler han. Dagfinn eier bilen sammen med Odd Åge Hustveit, selv om det er han selv som står for oppbyggingen. - Vi tar sikte på å ha den i noen år, så får vi se hva som skjer.

Det kommer uansett aldri tralle på den i mitt eie.

En Scania R580 med rake rør gjør livet til en fest, mener Dagfinn Rasmussen.
En Scania R580 med rake rør gjør livet til en fest, mener Dagfinn Rasmussen. Foto: Frode Tellevik

Denne saken ble første gang publisert 25/06 2016, og sist oppdatert 06/04 2017