Lanserer «Fjellveiregler»

Når «Vinterveiens helter» kringkastes til 155 millioner mennesker, vil også «fjellveireglene» bli oversatt og distribuert til flere av verstinglandene som dukker opp i serien.

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen og bilbergerne Thord Paulsen og Tor Steinar Tveit. Fjellveireglene ble lansert på norsk, tysk, engelsk, latvisk, litauisk og tyrkisk med håp om at sjåførene er forberedt når de skal ut på norske vinterveier.
Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen og bilbergerne Thord Paulsen og Tor Steinar Tveit. Fjellveireglene ble lansert på norsk, tysk, engelsk, latvisk, litauisk og tyrkisk med håp om at sjåførene er forberedt når de skal ut på norske vinterveier. Foto: Hanne Pernille Andersen
Sist oppdatert

Her kommer vinter´n. Når Jokkes udødelige klassiker går på radioen er det lyden av penger for bilbergere. Allikevel ønsker naturligvis også de at ulykkene skal unngås.

- Å kjøre tungtransport på norske fjellveier er noe av det mest krevende en yrkessjåfør kan gjøre, og vi i bilbergingsbransjen erfarer år etter år at både norske og utenlandske sjåfører sliter med de samme utfordringene, forteller to av hovedpersonene fra “Vinterveiens helter”, bilbergerne Thord Paulsen og Tor Steinar Tveit.

Vi har allerede sett første epsiode.

Derfor har NAF, Falck, Viking og Statens vegvesen alliert seg med National Geographic Channel i forbindelse med lanseringen av serien. Onsdag møtte de samferdselsministeren og overrakte ni «Norske Fjellveiregler.»

Fjellveireglene vil bli oversatt til språkene til ”verstinglandene” vi møter i serien, og distribueres til internasjonale transportorganisasjoner.

”Vinterveiens helter” er forøvrig kanalens første dokumentarserie som er filmet og produsert i Norge. De 10 episodene vil vises for et internasjonalt publikum med nedslagsfelt på 155 millioner husholdninger.

Og ja... Det blir mye reklame for denne serien her nå. Men det har liksom litt for seg også. Vi er ikke bortskjemte med det nærmeste vi kommer Hollywood-produksjoner her i landet - og det er jo litt stas når det dukker opp kjente, norske sjåførfjes på skjermen også.

Premieren er 31. august klokken 22.00 på National Geographic Channel.

En samlet bilbergingsbransje fra Statens Vegvesen, NAF, Viking redningstjeneste og Falck overleverte Fjellveireglene til Samferdselsministeren.
En samlet bilbergingsbransje fra Statens Vegvesen, NAF, Viking redningstjeneste og Falck overleverte Fjellveireglene til Samferdselsministeren. Foto: Hanne Pernille Andersen
Det er nesten 50 år siden "Fjellvettreglene" kom etter skrekkpåsken 1967 da 18 personer mistet livet på fjellet. I år kommer altså "Fjellveireglene". La oss håpe de gjør en forskjell.
Det er nesten 50 år siden "Fjellvettreglene" kom etter skrekkpåsken 1967 da 18 personer mistet livet på fjellet. I år kommer altså "Fjellveireglene". La oss håpe de gjør en forskjell. Foto: Hanne Pernille Andersen

Denne saken ble første gang publisert 27/08 2015, og sist oppdatert 06/04 2017